avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa separare fara divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa separare fara divort

buna ziua , am si eu ceva nelemuriri si poate ma luminati , situatia sta asa: eu am un bunic si o bunica din partea tatalui meu.Bunica si bunicul sunt casatoriti ,dar nu convietuiesc de foarte mult 30-40 de ani , nu stiu de ce nu au intentat divort in acest timp,bunica avea casa parinteasca a ei ,dar a vandut-o , bunicul sta in casa parinteasca a lui !Vreau sa stiu daca bunica are dreptul la mostenire in cazul in care bunicul decedeaza ,mentionez ca tatal meu (unicul fiu )a decedat acum doi ani .Mai mentionez ca bunica a vandut casa dansei ce ia ramas de la parintii ei,din cate stiu eu fara semnatura dansului,casa bunicului fiind si ea mostenire de la parintii lui , nici nu stiu daca el a facut succesiune pe el sau nu ,el fiind deasemenea singur la parinti!Eu mai am doi frati si am dori sa stim cum se va imparti mostenirea bunicului,daca are dreptul si bunica,desi nu e un bun facut dupa casatorie si ei nu mai convietuiesc de multi ani ! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicoletacristinaionut , utilizator 15:57, 17 Decembrie 2015
Buna ziua.
bunica dvs fiind casatorita legal cu bunicul, in cazul in care acesta va deceda, si dansa va avea vocatie succesorala la succesiunea bunicului .

fara suparare, bietul om nici n-a murit si dvs va ganditi cum veti imparti averea succesorala dupa ce el va deceda??
se pare ca totul in viata asta se rezuma doar la niste caramizi .. in loc sa va ganditi sa-i dea Dumnezeu sanatate bunicului, voi va ganditi cum o sa impartiti averea ramasa pe urma dansului ?? X-(
:ban: fara suparare dar nu este vorba de cum sa impartim averea , bunicul nu ar dori ca ea sa aiba ceva din ce e al lui , cand a murit tatal meu ,ea a vrut sa il ingroape in ziua imediat urmatoare fara sa afle nimeni ,sa ii ia bunurile din apartament , a si declarat si la primarie ca nu are pe nimeni de cei de acolo au ramas masca cand au vazut ca apar ca din senin 3 copii, pe sora mea a sunat-o o vecina si a anuntat-o ,si cand bunicul s-a inbolnavit acum un an s-a dus mama si l-a ingrijit desi ai mei au fost divortati,iar bunica a sunat si a zis ca de ce nu l-am lasat sa moara .Bunicul nu vrea sa mearga sa lase testament cuiva anume,dar in acelasi timp nu vrea ca ea sa mosteneasca ceva.Spune ca e prea batran sa mearga la tribunale si nu vrea sa mearga ,eu doar vroiam sa aflu daca ea are dreptul sau nu ca sa il linistesc pe el ca tot de asta imi spune .Si casa si zona in care se afla casa fac ca acel imobil sa fie nesimnificativ financiar ,vroiam ,repet , doar sa il linistesc nu sa il mint, trebuie cunoscuta povestea din spatele intrebarii,nu judecat dupa aparente ,dar va multumesc pentru raspuns! :(
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
nicoletacristinaionut, utilizator
ok, aveti dreptate :love1:

ca sa va raspund strict la intrebare , bunica dvs il va mosteni pe bunic , in concurs cu ceilalti mostenitori.
singura solutie ar fi varianta unui testament sau contract de vanzare-cumparare, cu clauza de intretinere sau uzufruct .
in acest caz, bunicul nu ar avea de ce sa mearga prin tribunale, ci doar la un notar , unde se vor perfecta actele respective.
binenteles, daca bunicul doreste acest lucru.
nu vrea ,el insista ca daca nu au convietuit si fiind mostenirea de la parintii lui, bunica a pierdut drepturile , dar in acelasi timp repeta ca nu vrea sa ajunga nimic la ea #-o ,zice ca sa nu lasam cum face ea dupa ce el nu mai e ,ca e martor satul ca de zeci de ani ea nu a calcat in acea casa ,insista pe ,,legea lui,, indiferent de ce i- ar zice o persoana competenta , in final cred ca o sa impartim cei 4(noi fratii si bunica )!
poate renunta bunica la mostenire ...
pe de alta parte si bunicul dvs o mosteneste pe bunica dvs in caz ca ea decedeaza inaintea lui

Alte discuții în legătură

Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Testament - intrebari gabicluj gabicluj Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru executarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament, toate ... (vezi toată discuția)
Formularea sau formarea unui testament Atlanthean Atlanthean Un om vrea sa faca un Testament inatacabil, care nu poate fi contestat, prin care să lase totul fiului sau, si nimic celorlalte rude (fraţi, surori), care ... (vezi toată discuția)