avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divortat si as vrea sa stiu cum pot suspenda unele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divortat si as vrea sa stiu cum pot suspenda unele beneficii care-i revin foste-i sotii si copiluluimeu?

Buna ziua!Sunt din bucuresti,am 35 de ani,divortat de 5 ani si un copil tot de 5 ani,pe care nu l-am vazut niciodata de cand am divortat,dar pensia i-o platesc lunar.Pe scurt,ma intereseaza daca as putea anula unele drepturi,beneficii care le-ar putea avea copilul si fosta sotie.Mai precis si cuprinzator:sa nu-mi mosteneasca averea,daca mi s-ar intampla vre-un accident in viata.Mentionez faptul ca sunt dispus sa renunt la orice,chiar si la nume(sa nu-mi mai poarte numele)Deci sa se inteleaga:pensia i-o vo-i plati-o,cat spune legea,dar nu vreau sa aiba nimeni vre-un drept asupra la ce am si detin eu si daca-as muri sau voi trai cat va vrea ce-L de sus!Multumesc anticipat pt.raspuns.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 21:48, 12 Iulie 2010
Buna ziua,
Stimate domn, solutii exista pentru toate problememele;
Dvs . puteti vinde tot ce aveti , iar ce veti achizitiona pe viitor sa le achizitionati pe numele celor care au dovedit pana acum ca va sunt aproape atat la bine cat si la greu.
Intr-o asemenea situatie copilul dvs. va mostenii datoriile.X-(
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
Cred ca initiatorul subiectului are o problema cu femeia care i-a fost sotie… Poate era bine sa il intrebam: de ce asa hotarat impotriva ei? Desi putem banui raspunsul.

@cremcaffe,
Fosta sotie nu mai are “beneficii” – eventual, indirect, dupa ce copilul va intra in posesia unei eventuale mosteniri… Dar ea ar putea… deceda inaintea dv si nu s-ar mai “bucura” de o eventuala mostenire primita de copil… Ce sinistru!
Copilul acela nu e vinovat pentru ca s-a nascut si nici pentru ca dv si mama lui nu v-ati inteles…
Probabil ca nu ati fi ajuns in situatia de a va gandi la asa ceva daca ati fi pastrat legatura cu acel copil si acesta – crescand – ar fi inteles motivele despartirii parintilor si ar fi putut judeca singur ce e corect sa faca la un moment dat.
Alaturi de acest copil ar veni la mostenire si un alt copil pe care il veti avea la un moment dat… Mai multi copii inseamna o cota mai mica (si) pentru acest prim copil…:) Asadar, nu va mosteni totul.
Ganduri bune!
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand copilului minor discover discover Buna seara. Sunt intr-o situatie delicata. Vreau sa vand (de comun acord cu sotul meu) copilului nostru in varsta de 10 ani mai multe proprietati , ptr a il ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara kitty35 kitty35 Odata devenit major fiul meu, ce pretentii poate sa aiba ,in ceea ce priveste mostenirea ,avand in vedere ca acum platesc pensia alimentara?As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa separare fara divort nicoletacristinaionut nicoletacristinaionut buna ziua , am si eu ceva nelemuriri si poate ma luminati , situatia sta asa: eu am un bunic si o bunica din partea tatalui meu.Bunica si bunicul sunt ... (vezi toată discuția)