avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Odata devenit major fiul meu, ce pretentii poate sa aiba ,in ceea ce priveste mostenirea ,avand in vedere ca acum platesc pensia alimentara?As vrea sa stiu cate ceva in ceea ce priveste drepturile minorului cand devine adult . La ce pot sa ma astept?Ma obliga statul sa-i dau din bunurile mele daca eu nu sunt de acord?
Cel mai recent răspuns: kitty35 , utilizator 14:55, 6 Martie 2010
Exista o rezerva succesorala , in cazul unui copil , de 1/2 .Aceasta nu poate fi afectata de acte juridice , care s-o lezeze , intrucat pot fi desfiintate.
Intrebarea dvs. nu contine prea multe detalii, astfel ca rapunsul va unul de principiu.Dupa majorat fiul dvs. are dreptul la plata unuie pensii de intretinere daca se afla in continuarea studiilor, dar nu mai tarziu de varsta de 25 de ani.De asemenea fiul dvs. are dreptul sa mosteneasca averea dvs. conform cotelor stabilite de lege, aceasta fiind o problema care se pune la decesul dvs, cota care se stabileste in functie de clasa de mostenitori cu care vine in concurs sau nu , de la caz la caz.
Dreptul la mostenire se naste nu la majoratul unei persoane, ci la data mortii unei persoane.
Astfel, nu putem vorbi despre dreptul copilului de a va mosteni inainte de a muri dv.
Copilul major aflat in continuarea studiilor are dreptul la pensie de intretinere pana la varsta de 26 de ani, nu 25. ;)
nu aveti nicio obligatie de a-i da bunuri in timpul vietii dvs..
Multumesc mult de raspuns=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul deea85 deea85 in cazul unui partaj copii care sunt majori primesc o cota parte din valoarea imobilului? (vezi toată discuția)
Buna`ziua...v`as fi recunoscator daca ma puteti ajuta bacchanalia4all bacchanalia4all In cazul in care un fiu urmeaza o facultate la care s`a inscris cu acordul parintilor exista o lege prin care parinti sunt obligati sa`i ofere fiului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc sa cumpar o casa, din banii obtinuti din vanzarea ... Mwei Mwei Buna ziua! Doresc sa cumpar o casa, din banii obtinuti din vanzarea unui apartament, al carui unic proprietar sunt. Divortata, un copil, major. Casa pe care ... (vezi toată discuția)