avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna`ziua...v`as fi recunoscator daca ma puteti ajuta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna`ziua...v`as fi recunoscator daca ma puteti ajuta

In cazul in care un fiu urmeaza o facultate la care s`a inscris cu acordul parintilor exista o lege prin care parinti sunt obligati sa`i ofere fiului bunurile materiale in vederea continuarii facultatii pana la o varsta specificata? Prin urmare am nevoie de acea lege ,daca exista .VA multumesc
Cel mai recent răspuns: bacchanalia4all , utilizator 20:52, 18 Decembrie 2006
Potrivit Codului Familiei, descendentul, cat timp este minor, are dreptul la intretinere, oricare ar fi pricina nevoii in care se afla. O data cu aparitia Legii nr. 27/1966 privind dreptul la pensie in cadrul asigurarilor sociale de stat care prevedea dreptul copiilor la pensia de urmas in cadrul asigurarilor sociale de stat pana la varsta de 16 ani sau, daca continua studiile, pana la terminarea acestora, fara a se depasi varsta de 25 de ani, respectiv 26 de ani in cazul celor care urmeaza studii superioare cu o durata mai mare de cinci ani, unele instante au inceput sa acorde, in cadrul reglementarii obligatiei de intretinere, dreptul copilului major aflat in continuarea studiilor de a primi pensie de intretinere de la parintii sai, pana la implinirea varstei de 25 de ani. In acest sens s-a retinut intr-o decizie de indrumare faptul ca «parintele este obligat sa dea intretinere copilului devenit major, daca se afla in continuarea studiilor, pana la terminarea acestora, fara a se depasi varsta de 25 de ani». Asadar, in masura in care nu sunt indeplinite aceste conditii, obligatia de intretinere a parintilor fata de copiii minori inceteaza la data cand acestia devin majori, data dupa care pot primi intretinere de la parinti in conditiile dreptului comun, adica daca se gasesc in stare de nevoie datorata incapacitatii de munca. In cazul in care sunt indeplinite conditiile aratate, obligatia de intretinere a parintilor fata de copiii deveniti majori inceteaza la terminarea studiilor ori a pregatirii profesionale a acestora, insa nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 de ani".

jurnalul national- raspunsuri la intrebarile people ului
Multumesc mult si spiritul sarbatorilor sa va cuprinda sufletele~have fun~ :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere ( 20,5 ani) lungu1on lungu1on Am platit , si platesc , pensie de intretinere pe care am marit-o eu atat cat am considerat si nu am fost chemat in instanta niciodata . As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pt.un adolescent de 21 de ani Tyrol1978 Tyrol1978 Buna ziua!Am si eu o intrebare,si as vrea sa ma lamuriti si pe mine.Daca un adolescent de 21 de ani ,urmeaza cursurile unui liceu particular ,tatal lui poate ... (vezi toată discuția)