avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare fara plata sulta???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare fara plata sulta???

fiti amabili cu un sfat,va rog :D
bunicul meu vrea sa vanda ce a mostenit de la fratele sau (casa plus teren)
acum problema ar fi ca are sulte de platit celorlalti frati si nu a facut o.... poate face vanzarea fara ei sau e necesara si semnatura lor la notar???
merci!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:03, 11 Iulie 2010
deci s-a facut partajul si nu mai are nev de semnatura lor,iar sulta dupa 3 ani se prescrie
normal nu ar putea face acest lucru notarul avand obligatia de a verifica acest lucru , dar daca totusi reuseste puteti cere desfintarea contractului de v/c
dar aveti grija sa fiti in termenul de 3 ani de la data in care sa facut partajul
ptr plata sultei cereti in instanta incuvintarea executarii silite si poate :dance3: vindeti dvs prin executor judecatoresc bineinteles
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
ContSters157635, utilizator
Ideea e ca daca nu e platita sulta, nu are intabularea pe numele lui.
Si nici ceilalti nu mai sunt co-proprietari.
E o situatie intermediara.

Daca si cumparatorul e de acord, sa mearga toti la notar, le plateste sultele celorlalti ca avans din vanzare, se face intabularea si apoi se perfecteaza vanzarea finala.

Sau, ii da un avans bunicului care plateste sultele.
Din pacate nu poate vinde pana nu se achita sultele. Aici sunt mai multe variante, respectiv, cei care trebuiesc sa primeasca aceste sulte sa dea o declaratie la notar ca le-au primit, sau aceste sulte sa fie platite de catre cumparator.
are hotararea iar toate bunurile i au revenit lui, dar sunt specificati toti fratii lui cu cate o suma egala de asta aveam dubii in ceea ce priveste acordul lor in caz de vanzare
merci!

Alte discuții în legătură

Cumparare locuinta; vanzatorul are de achitat sulta clau_dia_t clau_dia_t Am dori sa cumparam un apartament, dar vanzatorul M. E. ne-a spus ca are urmatoarele probleme: - M.E. a locuit cu parintii si a avut grija de acestia, ... (vezi toată discuția)
Modalitate legala plata sulta maria2010 maria2010 In urma unui partaj judiciar a fost emisa o sentinta definitiva si irevocabila in urma careia imobilul si terenul supus partajului a fost atribuit unei ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a finaliza un contract de vanzare-cumparare imobil maria sandu maria sandu Buna seara, Am incheiat la notariat un precontract de vanzare-cumparare al unui apartament acum un an,am platit un avans de 70000 de euro urmand ca in ... (vezi toată discuția)