avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoana trecuta in plus la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoana trecuta in plus la intretinere

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine sa clarific o problema pe care o am cu asociatia de proprietari de la blocul unde locuiesc. Am avut supriza neplacuta sa descopar a fost trecuta o persoana in plus la intretinere - prespectiv prietenul meu care ma viziteaza zilnic insa nu ramane peste noapte decat in cazul in care eu sunt plecata din localitate. Stiam ca legea prevede ca o persoana sa locuiasca in apartament minimun 15 zile pe luna pentru a putea fi trecuta la intretinere.
Desi am facut sesizare catre asociatie, si am depus si adeverinta ca prietenul meu locuieste si plateste intretinere in alta parte, refuza sa-l scoata de la intretinere si sa recalculeze cotele pe luna trecuta. Mai mult, mi-au spus ca si pe luna aceasta va fi trecut la intretinere.

Este legal ce fac? E mai mult o problema de principiu decat una de bani.

Multumesc
Anne Maria
Eu sunt de acord cu Dv. Eu insami am promovat acest punct de vedere la asociatiile unde am fost administrator, dar poti sa te pui cu presedintele sau cu proprietarii cand e sa vrea ei sa-si scada cota cu 1 leu? Meschinaria atinge uneori limite greu de imaginat!
Adam Grecu a scris:

Recunosc "sterilitatea" discutiei mai ales cand cineva dintre noi vrea sa mearga pana in pinzele cele mai albe sa demonstreze - nici nu stiu ce, cica noi tinem cu ursu', acest urs fiind o suma de locuitori de bloc asociati intr-o as. proprietari - si in mod sigur si dumnealui face parte dintr-un asemenea urs, unul mai mare sau unul mai pricajit.

sterilitatea este datorata in principal celor cu functii in administrarea asociatiilor, persoane care tin mortis sa taxeze si mustele si tintarii veniti in vizita la proprietari.
ati primit deja o replica competenta in acest domeniu, dar dvs sinteti exact ca-n reclama cu replica finala "ti-am zis ma ca este popa ? dar tu, nu ... batman ... batman" =D>
sint convins ca nici daca instanta ar decide in favoarea proprietarului nui-ati da dreptate acestuia ;)
in alta ordine de idei, nu sint prieten cu astfel de persoane din administratie care merg de pozitie de forta, de cele mai multe ori ilegale. cu acesti "prieteni" chiar sint la cutite, din principiu.
afirmati :
Asa cum am afirmat in AG a proprietarilor se pot lua hotarari pentru cat mai multe situatii atipice privind evidenta persoanelor curente (adica carora li se vor repartza costuri) pentru a limita la minimum discutiile neprincipiale si mai ales sterile, mari producatoare de stres si pentru proprietari, dar si pentru cei care muncesc la asociatie
aveti dreptate, cu mentiunea ca ele trebuie sa fie LEGALE (doamna Andreea tocmai a confirmat ceva mai sus ilegalitatea cu pricina) , ceea ce de multe ori nu se intimpla ... dovada stau nenumaratele procese cistigate de proprietari in dauna asociatiilor in care s-au comis abuzuri, precum si in numeroasele postari de pe acest forum pe diverse probleme

@elga50
afirmati : dar poti sa te pui cu presedintele sau cu proprietarii cand e sa vrea ei sa-si scada cota cu 1 leu?

din principiu ma pun cu acele persoane care incearca sa ma pacaleasca ILEGAL, fie el si pentru un ban. din cite-mi amintesc, chiar dvs vi s-a parut cam piperata suma de 60 lei platita de initiatoarea topicului pentru o singura persoana. pai si-atunci sa nu-ti sara mustarul la astfel de mirlanii ale administratorilor ???
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
ContSters62736, utilizator
Faca-se voia ta d-le carol_lorac! Ca nu vrei sa fii prieten cu cei mentionati, este opiunea dvs. Ca esti la cutite cu smecherii care conduc as. prop. este o treaba buna, insa trebuie sa te implici efectiv in aceasta treaba. Daca stai pe margine, pacat de cunostintile dumitale. Un mare om a scris ca " e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune..." Intotdeauna este mai usor de jucat fotbal din tribuna sau din fata TV-ului, se vad mai bine greselile celui care gestioneaza o activitate.
Insa, mi-a placut faza cu "din principiu ma pun cu acele persoane cara incearca sa ma pacaleasca ILEGAL..." Da, daca v-ar pacali LEGAL cred ca nu ati avea nimic impotriva.
Domnisoara care a initiat topic-ul probabil ca nici nu se astepta ca post-ul sau sa faca atatea valuri de compasiune din partea noastra, fiei ei administratori, presedinti sau simpli participanti la o discutie pe forum.
In acest sens consider participarea mea la acest topic incheiata si doresc o buna rezolvare a problemei ridicate de autoarea topic-ului, macar asa cum am sugerat unii dintre noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 persoane in plus la intretinere bobosf95 bobosf95 Buna ziua! Am ghinionul sa impart cu vecinul, administratorul scarii, o usa comuna pe hol, la care el a atasat 2 camere de filmat ascunse si obisnuieste sa ... (vezi toată discuția)
Calcul cote intretinere gabinita20 gabinita20 Am doua intrebari referitoare la acest topic: 1. Tatal meu a fost internat in spital incepind cu 24 mai, iar dupa externare l-am dus la un centru de ... (vezi toată discuția)
Abuz al presedintei asociatiei Jenna1213 Jenna1213 Buna. Administratul blocului meu e si presedinta de asociatie. Am problema ca a obisnuit deja de 2 ori sa imi treaca imi plus cate o persoana la numarul de ... (vezi toată discuția)