avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie PV - deranjarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie PV - deranjarea linistii publice

Vineri seara in jurul orei 23:10 eram la un prieten impreuna cu alte 6 persoane ascultam muzica la un laptop ( fara boxe ),mancam semninte si purtam o discutie . Deodata la usa bate politia si zic ca am intrat prin efractie in acel apartament, ne drogram etc. Unul dintre politisti a intrat si in casa sa caute "drogurile" apoi ne-a inumarat (6 pers) si a zis ca ne duce la sectie si ne da amenda pentru deranjarea linistii publice, noi i-am rugat insistent si frumos sa ne lase sa strangem si sa plecam. Nici vorba la usa erau si pesoanele care au facut reclamatia dintre care una putem garanta ca era in stare de ebrietate.
Ne-au luat fortat la sectie ca pe niste detinuti incercuti sa nu fugim,ajunsi in sectia de politie s-au apucat sa scrie PV pentru fiecare . Am luat amenda cate 200 Ron fiecare din cei 6 in PV mai scrie ca noi ne "recunoastem vina " dar nu este asa, a spus ca daca nu semnam ne da 1000 Ron...si am semnat..
Am decis ca toti 6 sa contestam PV si sa cerem transformarea in advertisment sau anulare daca se poate.As vrea sa stiu daca sunt sanse sa castigam si de ce am avea nevoie. Multumesc


Inainte sa intram in acel apartament unul dintre vecini ne-a amenintat ca suna la politie daca facem galagie.
Niciunul dintre noi nu a mai primit vreodata ademnda sau sa avem probleme cu poltia.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
Stefanno, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 11:50, 13 Iulie 2010
aici gasiti cam ce doriti dvs OG2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor...interesnat este insa faptul cum de au intrat lucratorii de politie in apartament la ora aceea....fara un mandat.....la ora respectiva....ma rog......
1.Daca puteti dovedi cu martori,acte sau alte mijloace de proba,cele relatate,aveti posibilitatea ca in termen de 15 zile de la inmanarea procesului verbal sa formulati contestatie impotriva procesului verbal de amenda la judecatoria competenta teritorial.
2.Daca puteti dovedi cu martori,acte,alte probe patrunderea in forta a politistilor in apartament ,aveti posibilitatea sa formulati impotriva acestora plengere penala pentru abuz in serviciu la Parchetul de pe langa Tribunalul competent teritorial.
3.De asemeni puteti formula aceiasi plangere si la unitatea de politie superioara in grad celei din care faceau parte agentii.
Parerea mea este ca aveti putine sanse de reusita. Ati semnat, ati recunoscut si nu ati facut mentiuni pe procesul verbal. Deci.... greu spre imposibil. Nu cred ca puteti dovedi afirmatiile privind presiunile facute de catre politisti. Acelasi lucru si pentru faptul ca au patruns cu forta in apartament. Nu cumva unul dintre dumneavoastra i-a invitat inauntru
pentru a nu discuta pe coridor
?
Cum garantati ca reclamantul era in stare de ebrietate? Mentionati ca erau mai multi reclamanti...deci ce conteaza unul
afumat
?
V-au luat fortat? Adica cu catuse? Daca nu, atunci nu este fortat.

Revin, ati semnat ca recunoasteti fapta, ati semnat ca nu aveti mentiuni. Parerea mea este ca raman inscrisurile, in timp ce pe vorbe ........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment sau amenda pentru tulburarea linistii publice fara un exemplar din procesul verbal? MirceaFlorian MirceaFlorian Buna ziua! Am fost cu un amic la ziua de nastere unui prieten, in timp ce ne intorceam spre casa pe la ora 23 am fost legitimati de o patrula a politiei, ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru deranjarea linistii publice Cristinadiaconu Cristinadiaconu Buna ziua! Azi noapte pe la ora 12 m-am trezit cu politistii la usa ca am deranjat linistea publica, adica radeam si vorbeam tare, (asa cum scrie in procesul ... (vezi toată discuția)
Amenda conform legii 61/ 91 art. 2 pct. 11 si pct. 1 Lielena Lielena Intre mine si vecinii de sus exista un conflict de 3 ani, de la mutarea lor in bloc. Fac zgomot continuu. Pentru ca nu ne-am inteles, m-am rezumat la a le ... (vezi toată discuția)