am facut-o de oaie..crezand ca am valabilitatea numerelor rosii,ultimele pana la sfarsitul lunii, am circulat, spre a-mi face numerele definitive si tocmai in ziua in care am vrut sa depun actelela 2.30, caci programul se incheiase la 2.00,ce credeti ma opreste politia-dosar, conducere auto neinmatriculat!!imi elibereaza dovada cu drept de circulatie 15 zile...am crezut ca o sa cada cerul pe mine ma vedeam in penitenciar!!ATUNCI ,MI-AU ZIS CA O SA FIU CHEMAT LA PARCHET IN 7ZILE LA"ANCHETARI" DAR NIMIC! CEREREA DE PRELUNGIRE A DOVEZII ACUM TREBUIE FACUTA CATRE PROCUROR SAU COMANDANTUL POLITIEI?.. SI CUM TREBUIE MOTIVATA..PT CA DACA IMI EXPIRA SI ACEASTA NU MAI POT CONDUCE SI E VITAL PT SERVICIUL MEU!!! PROCURORUL PAOTE INTOCMI REFERATUL DE TERMINARE AURMARIRI PENALE SA TRIMITA DOSARUL FARA SA MAI MA CHEME...:((VA SPUN SINCER CA NUAM FACUT NICIODATA NICI MACAR O ZGARIETURA CUIVA...SI ACUM SITUATIA DE A FI INFRACTOR MA CAM INGROZESTE!! va multumesc pt sfaturi...
In prealabil solicitati prelungirea dovezii de circulatie comandantului politiei deoarece de moment pana cand o sa primiti citatie de la parchet dosarul se afla in soutionare la politie.Daca intre timp acesta a ajuns la parchet politia este obligata sa va trimita solicitarea la parchet.Nu cred ca va exista nici un motiv pentru respingerea cererii dar trebuie sa fiti mai insistent atat la politie cat si la parchet.Nu sunteti nici pe departe un infractor.Motivele trebuie sa le gasiti d-voastra.Nu cunosc situatia d-voastra familiala.
procurorul este cel care decide daca dovada inlocuitoare a permislului de conducere se prelungeste sau nu, dar din pacate in OUG 195 sunt prevazute expres faptele pentru care dovada se da fara drept de circulatie, iar conducerea unui autovehicul neinmatriculat sau cu numere false este una dintre acele fapte :(. Merita totusi sa va adresati procurorului care instrumenteaza cazul cu o astfel de cerere, nu aveti nimic de pierdut