avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura prelungire drept circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura prelungire drept circulatie

Buna ziua,

In urma cicularii cu numere provizorii de Germania in Romania, in data de 17 oct. mi-a fost intocmit dosar penal, mi-a fost retinut permisul de conducere si mi s-a eliberat dovada drept circulatie pentru 15 zile. Politistul a afirmat ca dreptul de circulatie se poate prelungi de catre Judecatorie.
-Care este procedura privind prelungirea dreptului de conducere?
-Cum pot sa stiu unde depun cererea de prelungire (Judecatorie sau Parchet) avand in vedere ca permisul a fost retinut abia acum 5 zile?
-Cu ce termen inainte de expirarea dovezii trebuie sa depun cererea?
-Pot sa o depun si prin posta si ulterior sa merg sa ridic dovada?
-La Judecatorie dovada se elibereaza in baza unei hotarari judecatoresti? Cum procedez?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionutt , utilizator 18:10, 21 Octombrie 2014
Prelungirea dreptului de circulatie, este de competenta procurorului de caz, deci cererea o veti adresa Parchetului.
In primul rand va trebui sa va interesati daca dosarul a primit numar unic si apoi se formuleaza cererea, la care anexati dovada, in original. Tinand cont de timpul foarte scurt, este posibil ca dosarul sa nu fi primit deja numar unic.
Procurorul va emite o ordonanta de admitere/respingere a cererii.

Succes!
Stiti cumva cu ce perioada inainte de data expirarii dovezii trebuie formulata cererea? Problema este ca Parchetul este in alt judet si as vrea sa stiu daca raspunsul la cerere se da pe loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea dreptului de conducere - procedura parchet - mai multe întrebãri Nicolae Filimon Nicolae Filimon Buna ziua, În ianuarie a.c. mi s-a reținut permisul pt conducerea autoturismului în proprietate personală având numerele de înmatriculare ... (vezi toată discuția)
Accident in valabilitatea dovezi CristianJ CristianJ Buna dimineata, In data de 18.08.2015 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru depasirea limitei de viteza cu peste 50km/h pe o perioada de 90 de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat,dovada inlocuitoare Stefanandrei85 Stefanandrei85 Buna seara! In urma unui accident mi-a fost suspendat permisul,s-a deschis un dosar penal pt vatamare....iar dovada de 15 zile expira in curând.. ... (vezi toată discuția)