avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident in valabilitatea dovezi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident in valabilitatea dovezi

Buna dimineata,

In data de 18.08.2015 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru depasirea limitei de viteza cu peste 50km/h pe o perioada de 90 de zile. Am primit dovada cu drept de circulatie 15zile. In timpul celor 15zile de valabilitate a dovezi nu am pastarat distanta fata de un participant la trafic provocand un accident urmat cu o victima (o doamna panicata ce a stat 3 zile la spital, nimic grav).
Domnul politist constatator a anulat dovada de 15zile si a eliberat una pe 4zile, cat a mai ramas. Eu in timpul de 30 zile dupa expirarea dovezi mi-am recastigat dreptul de a conduce incepand cu data de 2 octombrie.
Politia nu "vrea"(poate) sa imi inmaneze permisul de conducere deoarece exista un dosar penal deschis pe numele meu la parchet si ar trebui sa merg la parchet sa depun o cerere pentru acordarea dreptului de a conduce 30zile.

Imi este total absurd, nepastrarea distantei fata de cel din fata nu se pedepseste cu suspendarea dreptului de a conduce.

#-o Asta este procedura legala?

Multumesc! Cristian.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:59, 6 Octombrie 2015
Dvs. ati provocat un accident de circulatie cu victima. Permisul de conducere v-a fost retinut. Depuneti o cerere la procurorul de caz prin care solicitati restituirea permisului de conducere, fie o dovada cu care sa puteti circula. Dovada se elibereaza pe o perioada de 30 zile si poate fi prelungita cu cate 30 zile cu aprobarea procurorului de caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare dosar penal mariandoru mariandoru Am avut un accident usor,urmat de un telefon la linia de urgenta 112,in urma acestui telefon mi sa suspendat permisul de conducere,dupa care am facut audiente ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - alcoolemie 0,35 etilotest Andrei13G Andrei13G Buna ziua, in urma cu ceva timp , mai exact in noaptea de 13 noiembrie 2011 am avut un accident soldat cu victime: in drum spre casa am pierdut controlul ... (vezi toată discuția)
Dovada de circulatie Ddorel18 Ddorel18 Va salut. pe data de 12.08.2017 am avut un accident pe Autostrada Soarelui , aproape de Constanta pentru nepastrarea distantei. Din cauza acestui accident am ... (vezi toată discuția)