Am o hotarire irevocabila prin care o institutie publica trebuie sa-mi plateasca daune morale.Dupa 3 luni de la pronuntare si somari de punere in aplicare pe cale amiabila ,am investit-o cu formula executoirie si am remis-o institutiei respective pentru plata daunelor.Initial au spus ca au demarat formalitatile si ca-mi vor remite banii .Dupa 2 saptamini sau razgindit si au facut contestatie in anulare desi sentinta mia fost favorabila la ambele instante care au judecat-o.Contestatia in anulare se judeca in toamna.
INTREBARI:
1.Deoarece sentinta este investita cu formula executorie si are in prezent autoritate de lucru judecat,pot sa-i actionez in instanta pentru nepunerea in aplicare?
2.Este obligata legal aceasta institutie sa-mi plateasca daunele pina la judecarea contestatiei in anulare avind in vedere ca sentinta este investita executoriu?
1. Va duceti la un executor sa pune in executare hotararea. Va ia, de regula, un onorariu de cam 500 lei avans, pe care il recuperati oricum odata cu cheltuielile de executare.
2. Nu puteti obtine daune pana la judecarea contestatiei, nimeni nu va impiedica sa executati hotararea chiar daca ea e contestata.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Actiune in anulare
pneuros
Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)