avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se poate intampla
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se poate intampla

Fiul meu a implinit 18 ani si a terminat cls.a XIa,este in custodia mea dar eu locuind in alta tara a dorit sa ramana cu tatal lui in Romania pentru a termina scoala.Fiul meu refuza sa faca cerere pentru pensie pana la terminarea studiilor.Pina acum eu am trimis pensia alimentara inapoi +aceeiasi suma din partea mea.In continuare vreau sa ai trimit banii direct copilului meu.Poate fostul meu sot sa ai faca probleme copilului?Mentionez ca ei locuiesc in apartamentul meu proprietate personala.
Cel mai recent răspuns: Teodor Mecu , Avocat 14:23, 11 Iulie 2010
Daca fiul dv. a implinit varsta de 18 ani nu mai sunteti obligata sa achitati fostului sot pensia de intretinere.
Fiul dv. are dreptul sa introduca o actiune pentru stabilire pensie major daca se afla in continuarea studiilor. Insa daca dv. il ajutati si ii trimiteti lunar sume de bani nu are nici un interes.
Fostul sot nu poate sa va faca nici o problema. Si nici copilului.
Multumesc mult.
Ma intrebam daca nu mai trimit nimic fostului meu sot doar copilului,va putea fostul meu sot sa faca presiuni asupra copilului pentru ai lua banii?Poate sa-l puna la plata intretinerii si a mancarii sau sa il ameninte ca il scoate din casa pentru a obtine banii?
Aveti o doua posibilitati:
1/Daca doriti sa il ajutati ,trimiteti-i banii intr-un cont ,iar acesta ii poate ridica sau nu.
2/Ii puteti strange intr-un cont si sa ii dati ulterior.
Oricum,obligatia de intretinere s-a stins,iar daca urmeaza studii in continuare poate solicita obligarea la pensie a printelui pana la terminarea studiilor,nu mai tarziu de 26 de ani
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
Radu Gabrian, Mediator
multumesc pentru raspuns
in cee ce priveste presiunile sotului dvs, am inteles ca ei amandoi locuiesc in apartamentul proprietatea dvs, atunci puteti sa il dati afara pe sotul dvs si sa ramana copiul singur fiind major, pe sot il puteti da afara prin ordonanta presidentiala evacuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major frezii frezii Buna ziua,baiatul prietenului meu a implinit 18 ani.Pana acum,platea pensia alimentara intr-un cont deschis pe numele fostei sotii.Cum poate proceda de acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara patlagean patlagean Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.Dupa divort care sa petrecut cu multi ani in urma ,eu in calitatea de tata ,platesc pensie alimentara.a ... (vezi toată discuția)