avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Buna seara
Am si eu o intrebare in legatura cu pensia de intretinere pe care trebuie sa o primesc de la fostul sot. Daca in ordonanta de popriere pe salar este mentionat faptul ca pensia alimentara se retine pina la majoratul copilului, angajatorul respectiv este obligat sa o retina pina la implinirea majoratului sau pina la terminarea liceului daca primeste dovada ca acest copil este inca la studii. Eu ce ar trebui sa fac mai departe?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 01:29, 26 Martie 2009
Pana la majorat, daca fostul sot inca mai lucreaza.Dvs nu mai puteti face nimic, daca fiul dvs devine major.De acum actiunea pt stabilirea unei pensii de intretinere o face acesta, impotriva tatalui sau, facand dovada ca se afla in continuarea studiilor.
tatal e obligat sa-i plateasca pensia pana la terminarea studilor, dar nu mai mult de 26 de ani
Firma este obligata sa retina si sa va vireze suma stabilita cu titlu de pensie de intretinere pana la data stabilita in hotararea de judecata si in decizia de infiintare a popririi. Daca copilul continua studiile si dupa implinirea varstei de 18 ani , are dreptul sa se adreseze instantei de judecata pentru stabilirea pensiei de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de implinirea varstei de 26 de ani. Iar in baza hotararii pe care o va pronunta instanta, angajatorul va dispune in continuarea retinerea salariala privind pensia de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)
Pensie copil major jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Platesc pensie alimentara pentru un copil care implineste luna aceasta 18 ani si este in clasa a-xl-a la liceu si intrebarea mea este daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)