avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea situatie. De pe data de 1 martie 2010 sunt in somaj pt o perioada de 6 luni respespectiv pana la data de 31 august 2010. In luna mai am ramas insarcinata. In trebarea mea este urmatoarea: daca incepand cu 1 septembrie 2010 o sa am contract individual de munca pana in momentul nasterii copilului pot beneficia de indemnizatia de crstere a copilului? Trebuie sa fie o perioada minima lucrata anteriar nasterii?(care va fi la jumatatea lunii februarie 2011)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 12 Iulie 2010
Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

Cele 12 luni pot fi constituite si din perioadele in care persoanele au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii.

Prin urmare, perioada care se ia in calcul ar fi febr 2010 - febr 2011.
Buna ziua. Ma scuzati dar mai revin cu o intrebare: daca de la 1 sept 2010 voi fi incadrata in campul muncii cu jumatate de norma mai este valabil ceea ce ati spus mai sus? Si mai pot beneficia de cele 126 de zile de concediu prenatal si lauzie inainte de a intra in concediul de 2 ani? Va multumesc mult pentru raspuns.
Acordarea indemnziatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca ... insa stagiul minim de cotizare pentru somaj este consitionat de durata timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributii salariale violeta54 violeta54 Buna ziua O persoana insarcinata care lucreaza la o societate de 10 ani dar care in ultima perioada (2 , 3 ani) nu si-au platit darile catre stat poate ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa somaj Babcsika Babcsika Buna seara, am o intrebare legat de angajare dupa somaj pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului. In momentul de fata sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea copilului si contract pe perioada determinata andreapetre andreapetre Sunt insarcinata in 3 luni si peste 2 luni imi expira contractul de munca(contract pe perioada determinata de munca).As vrea sa stiu daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)