avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... NEPLATA CONTRIBUTII SALARIALE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

NEPLATA CONTRIBUTII SALARIALE

Buna ziua
O persoana insarcinata care lucreaza la o societate de 10 ani dar care in ultima perioada (2 , 3 ani) nu si-au platit darile catre stat poate beneficia de concediu sarcina si lauzie ??? poate intra in concediu crestere copil pana la 2 ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:12, 10 Iulie 2013
1. De indemnizatia pentru concediu de maternitate (sarcina si lauzie) poate beneficia numai daca angajatorul a platit cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnzatii (asadar nu este vorba de contributia de 5,5% pentru sanatate).

2. - Acordarea CCC si a indemnzatiei aferente nu are nici o legatura cu plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj sau a impozitului pe venit.
- Indemnizatia pentru CCC se acorda numai daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a avut venituri din salarii sau asimilatele acestora (concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil- pfa traducator autorizat Ionela132 Ionela132 Buna ziua, Am un PFA ca traducator autorizat, mi-am inceput activitatea pe 1 Noiembrie 2013, si mi-am platit toate contributiile, insemmnand casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)
Pfa si sarcina iulika202 iulika202 Buna ziua! In cazul in care dupa 4 luni de la deschiderea unui pfa am ramas insarcinata pot avea dreptul la CIC? Va multumesc frumos :) (Imi cer scuze pt ... (vezi toată discuția)