avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza de confidentialitate si loialitate fata de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza de confidentialitate si loialitate fata de angajator

In cazul in care in contractul individual de munca nu este trecuta nici o clauza de confidentialitate si loialitate fata de angajator, trebuie incheiat un act aditional care sa faca parte integranta din contract sau se poate face o anexa la CIM in care sa se precizeze conditiile referitoare la condifentialitate si loialitate?
Angajatorul este obligat sa acorde pentru clauza de confidentialitate si loialitate o indemnizatie, la fel cum se plateseste clauza de neconcurenta? Va multumesc si astept parerile voastre.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 17:29, 2 Septembrie 2007
da se incheie fie act aditional fie anexa la CIM, legea nu spune obligatoriu ca se acorda indemnizatie pentru aceste clauze ...dar se pot negocia.....
Trebuie avuta in vedere si latura penala a confidentialitatii

Divulgarea secretului profesional

Art. 196. - Divulgarea, fără drept, a unor date, de către acela căruia i-au fost încredinţate, sau de care a luat cunoştinţă în virtutea profesiei ori funcţiei, dacă fapta este de natură a aduce prejudicii unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de confidentialitate pt. medic alinarms alinarms exista vreun act pe care il pot intocmi sau vreun act standard deja existent care sa imi protejeze confidentialitatea in ceea ce priveste informatiile oferite ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale utilizator86 utilizator86 Angajatorul ma pune sa semnez din nou un nou angajament. Vi-l redau si as dori sa-mi spuneti daca in caz ca incetez ulterior activitatea la el ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii-despre clauza de fidelitate/confidentialitate ema.1 ema.1 Am un contract cu un angajator. Contractul dateaza de un an de zile. De cateva zile am primit de la angajator un fel ciudat de schita a fisei postului(n-am ... (vezi toată discuția)