avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauze contractuale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauze contractuale

Angajatorul ma pune sa semnez din nou un nou angajament. Vi-l redau si as dori sa-mi spuneti daca in caz ca incetez ulterior activitatea la el ar trebui sa suport vreo consesinta. Are acest angajament valoare juridica? Pentru aceste clauze ce sunt introduse aici nu ar trebui sa ma plateasca acum si ulterior? Aceste clauze vor fi trecute printr-un act aditional la contractul de munca individual.

Subsemnatul X, in calitate de angajat declare ca am luat la cunostinta urmatoarele obligatii fata de Y. si ma angajez sa le respect pe toata durata colaborarii si 5 ani dupa incetarea sau semnarea angajamentului.
1. sa pastrez cu strictete secretele de serviciu, sa respect intocmai normele legale cu privire la evidenta, manipularea si pastrarea informatiilor datelor si documentelor de stat si de serviciu ce mi-au fost incredintate;
2. sa nu prestez nici un tip de serviciu, cu nicio firma cu care acesta are contracte de colaborare, sau orice tip de conventie scrisa sau verbala fara aprobarea scrisa a acestuia;
3. sa nu colaborez, sa nu lucrez sub orice fel de forma cu firmele cu care Y are sau a avut contracte de colaborare sau orice tip de conventie scrisa sau verbala indiferent care imi va fi statutul: fie ca angajat al altei societati, fie ca pf, sau asociat;
4. sa nu divulg adresele, numerele de telefoane de contact ale firmelor cu care Y avea orice tip de conventie.

In cazul in care voi incalca toate aceste prevederi voi suporta prejudiciile materiale, morale si voi raspunde disciplinar, material, civil sau penal, in raport cu gravitatea faptei.
Angajament incheiat in 3 exemplare, unul catre angajat si 2 catre angajator.

Va multumesc!


Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
utilizator86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 23 Februarie 2016
Nu semnati acest act, intrucat este o amestecatura de clauze care nu au valabilitate. (clauza de confidentialitate, clauza de neconcurenta).

Solicitati angajatorului modificare acelor clauze , daca doriti sa semnati asa ceva.
Deci daca semnez nu o sa se intample nimic in caz ca voi lucra cu un viitor colaborator al angajatorului?
Buna seara,
Din punctul meu de vedere puteti semna fara probleme acest act aditional.
1. O informatie sau document constituie secret de serviciu doar daca a fost clasificata in acest sens. Daca nu exista un asemenea document in firma, angajatorul nu va poate acuza de divulgarea unui secret.....Celelalte documente si date trebuie sa va fie incredintate sub semnatura....olografa sau electronica.
2. este o clauza normala....in functie de activitatea sau functia pe care o desfasurati puteti solicita o indemnizatie suplimentara in acest sens.
3.produce efecte doar daca acele firme sunt prevazute in clauza (art 21 alin 2 CM), este mentionata perioada de maxim 2 ani si indemnizatia care se va acorda in aceasta perioada. In lipsa acestor mentiuni clauza nu produce efecte.
4.este o clauza de bun simt.
Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
@freeelis
am mentionat acest aspect in raspunsul meu:
3.produce efecte doar daca acele firme sunt prevazute in clauza (art 21 alin 2 CM), este mentionata perioada de maxim 2 ani si indemnizatia care se va acorda in aceasta perioada. In lipsa acestor mentiuni clauza nu produce efecte.


i-am raspuns punctual user-ului, astfel clauzei mentionate de user la pct 1, din actul aditional, ii corespunde raspunsul meu de la pct. 1.

Alte discuții în legătură

Angajament-clauza de fidelitate sau confidentialitate? utilizator86 utilizator86 Va rog frumos sa ma lamuriti! In 2013, am semnat un angajament: ma angajez sa respect pe toata durata colaborarii si 5 ani dupa incetarea sau semnarea ... (vezi toată discuția)
Angajament de confidentialitate cu clauza de neconcurenta fdragan fdragan Buna ziua, Vreau sa va intreb in ce masura un angajator poate pretinte plata sumei de 50.000 de euro in cazul urmator: Am fost angajat al unei firme in ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta fara indemnizatie de neconcurenta? vatmad vatmad Buna ziua Sunt nou pe acest forum si am gasit deja multe subiecte interesante. Am o mare nelamurire cu privire la clauza de neconcurenta. Daca ma poate ... (vezi toată discuția)