as vrea sa stiu daca mai sunt valabile cartile de munca.eu am lucrat un an de zile la o firma,care mi-a facut un contract de colaborare.dupa care am plecat peste hotare,unde lucrez si in prezent.desi nu am carte de munca si am doar un contract de colaborare de un an de zile,cotizez de ceva timp la "Casa Nationala de Pensii".as vrea sa stiu daca e in regula si daca dupa ani de zile in aceasta situatie,pot primi pensie.sau am nevoie neaparat de carte de munca?ce am de facut in situatia asta,tinand cont ca nu ma voi intoarce prea curand in tara,iar timpul trece?
Pensia privata se poate face la orice firma de asigurari. Acum nu mai este necesar sa cotizezi pt pensie si la noi in tara daca lucrezi in alta tara din UE. Cand vei intocmi actele de pensionare perioada lucrata in alta tara ( in UE), cu contract de munca legal minim 1 an de zile, iti va fi recunoscuta.
Nu strica sa iti faci si o pensie privata.....niste bani in plus sunt bineveniti;)
Pensie privata
pikii12
buna ziua.am pensie privata obligatorie si pensie facultativa pilonul2...care dintre cele doua pensii o afecteaza pe cea de la stat?eu o sa ies la pensie cam ... (vezi toată discuția)