avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un parinte disparut de la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un parinte disparut de la domiciliu

Buna ziua, va prezint urmatorul caz: tatăl a dispărut de la domiciliu, fără să existe hot. jud. de declarare a disparitiei, minorul trebuie sa plece in strainatate cu un insoitor - curator - termenul este foarte scurt. Mai putin de o luna. Ce sanse are să poata pleca la timp ( e programat la tratament) dacă tatal nu este de găsit. Vă întreb in legatură cu declaratia părintilor la obţinerea paşaportului si parasirea tării, deoarece este nevoie de acordul notarial al ambilor parinti. multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 20:21, 11 Iulie 2010
Vorbiti cu cei de la Directia Judeteana de protectie a copilului cam care ar fi solutia si cine ar putea suplini acordul parintelui care nu este de gasit.
Acordul il puteti obtine in instanta potrivit Legii 272/2004
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Iesire cu minor din tara- acte necesare lecsi22 lecsi22 am un copil de 3 ani nu sunt casatorita dar copilul poarta numele tatalui si al meu intrebarea este pot sa plec din tara fara o procura de la el sau am ... (vezi toată discuția)