avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Sora tatalui a decedat pe 06.06.2010,era casatorita fara copii,sotul are probleme de sanatate (dementa senila).se poate verifica daca exista vreun testament ,iar daca se gaseste (din cate stiu si-au facut unul altuia):
1. Se poate face succesiune?
2. Dat fiind situatia in care se afla unchiul (dementa senila)poate accepta punerea testamentului in aplicare?
Mentionez ca nu am finalizat inca dosarul medical pt grad de handicap . in ceea cel priveste pe unchiul meu.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:35, 11 Iulie 2010
Dosarul medical, pe care dvs. spuneti ca incercati sa-l constituiti este bun cel mult pentru abtinerea unui ajutor social sau a unui insotitor pentru unchiul dvs.
Pentru punerea sub interdictie a unchiului dvs. trebuie sa angajati un avocat pentru a face o cerere la instanta.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
Interesul dvs. este sa nu se dezbata succesiunea conform acelui testament. Pt ca tatal dvs. ( +alti frati/surori daca exista) nu mai culege nimic din acea succesiune.
Daca nu exista testamentul, se aplica mostenirea legala si tatal dvs. e mostenitorul surorii lui.

Lasati daca puteti deocamdata lucrurile asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitate act notarial oanalumi oanalumi Tata are diagnostic pus de dementa altzheimer la spitalul SF. Ioan. Dupa ce s-a pus acest dignostic, la un alt spital, sora mea a facut un act notarial, cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune frati cosangvini alinared alinared Buna ziua! am nevoie de un sfat, ma aflu in urmatoarea situatie. Am o sora doar dupa tata, dintr-o alta casatorie a tatalui meu. Aceasta sora despre care am ... (vezi toată discuția)
Nepoata din partea tatalui cionoiuroxana cionoiuroxana Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani . Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)