avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara de serviciu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara de serviciu


Intrebare; am varsta de 55 ani si 6 luni.Stagiu armata =1 an si 6 luni,3 ani scoala militara,9 ani vechime ca ofiter activ in conditii speciale, la care se mai adauga pentru acesti 9 ani un spor pentru conditii speciale.Total vechime ca militar=13 ain si 6 luni +spor conditii speciale,nu stiu exact cat.Vachime ca munca civila=24 ani si 6 luni,din care cativa ani am lucrat in conditii speciale.Total perioada lucrata =38 ani.POT SA BENEFICIEZ DE PENSIE MILITARA la inplinirea varstei de 55 ani? daca da in ce conditii? Va multumesc cu anticipatie.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 08:28, 1 August 2010
Art. 12. - Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă cadrele militare în activitate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) vârsta de 55 de ani;
b) vechime minimă în serviciu de 25 de ani, din care efectiv ca militar 15 ani.
Lege nr. 164 (r1) din 07/04/2001
Puteti sa va adresati cu o cerere la care sa adaugati in copie toate actele din care rezulta vechimea dvs. in munca ca militar ,la compartimentul de resurse umane de la ultimul dvs. loc de munca - unitatea de unde ati fost trecut in rezerva - si veti primi un raspuns competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara Eugen63 Eugen63 Ma aflu in urmatoarea situatie:dupa absolvirea scolii militare am lucrat ca maistru militar,pana in 1997 cand am demisionat .La acea data aveam deja 20 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensie civila + pensie militara IstratiEvelina IstratiEvelina Buna ziua, Sunt nascut in luna iunie 1957 si am lucrat 13 ani in conditii speciale (grupa 1) la Sidex, 9 ani si 3 luni in Ministerul de Interne in conditii ... (vezi toată discuția)
Pensie politist Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) Gen:barbat Data nasterii:26 ianuarie 1965 Stagiul de cotizare:26 ani Alte date:grupa de munca alte conditii 7ani,speciala 8ani,deosebite 11ani,stagiu ... (vezi toată discuția)