avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi banesti

In prima instanta la Tribunalul Timisoara am castigat prin hotarare definitiva si executorie . Angajatorul a declarat recurs la Curtea de Apel Timisoara si a primit castig de cauza. Acum angajatorul cere ca pe langa suma primita in prima instanta sa-i achit si cheltuielile de judecata care constau in: onorariul avocatului meu din prima instanta, onorariul executorului din prima instanta, onorariul expertului contabil din prima instanta , precum si: onorariul avocatului angajatorului in dosarul de recuperare, onorariul executorului judecatoresc care executa suma datorata.
Doresc sa aflu daca trebuie sa achit si aceste cheltuieli de judecata in totalitate sau numai o parte din ele( care sunt acelea?)

In speranta ca ma puteti ajuta ,va multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai repede posibil
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 12 Iulie 2010
In mod normal, daca a avut castig de cauza la Curtea de Apel, in recurs, angajatorul are dreptul la toate cheltuielile facute si pe care le demonstreaza.
Potrivit dispoziţiilor art.274 alin.1 C.proc.civ. partea care cade în pretenţii va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată.
Reglementate de art.274-277 Cod proc. civila, reprezinta ansamblul sumelor de bani, pe care trebuie sa le suporte partile in legatura cu activitatea procesuala.
Reprezinta cheltuieli de judecata: taxe de timbru, plata expertilor, despagubirea martorilor, onorariile avocatiale, alte taxe de procedura si impozit; alte cheltuieli, pe care partea demonstreaza ca le-a facut in legatura cu litigiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere onorariu avocat in cadrul executarii silite  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, am executat silit o hotarare de partaj - punere in posesie a unui teren; debitorul a formulat o contestatie la o executare silita care are un ... (vezi toată discuția)
Sentinta fond dreptul muncii ginnyy ginnyy Salariatul a invocat pe parcursul judecatii nulitatea absoluta a deciziei de concediere. Tribunalul nu a mentionat in sentinta invocarea exceptie, retinand ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuilei de judecata pe cale separata toy_story toy_story Buna ziua, In cazul in care cerem pe cale separata cheltuielile de judecata aferente unui litigiu de munca si acestea sunt in jur de 3000 euro, se poate ca ... (vezi toată discuția)