avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor de deces
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor de deces

sotul meu a decedat ,la momentul decesului era in concediu medical,dar era si pensionar cu grad de handicap 2.doresc sa stiu daca beneficiez de ajutor de deces de la casa de pensii.multumesc
Cel mai recent răspuns: SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL , Consilier juridic 23:37, 11 Iulie 2010
Ajutorul de deces se acordă, în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al unui membru de familie care nu are un drept propriu de asigurări sociale şi se află în întreţinerea titularului la data decesului, unei singure persoane care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, dupa caz: soţul supravietuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul, moştenitorul în condiţiile dreptului comun sau în lipsa acestora, orice altă persoană care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces.

Opinez ca raspunsul este afirmativ!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces pentru persoanele cu handicap alecsya alecsya Buna.am avut in grija o persoana care avea pensie de handicap.acum o saptamana a decedat Si as dori sa stiu Daca pot beneficia de ajutor de deces.am fost la ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare silviuro silviuro Poate beneficia un pensionar MApN de ajutor de inmormantare? Cre sunt documentele necesare pentru obtinerea acestuia? Unde se depun? De unde se incaseaza ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare ContSters162135 ContSters162135 Poate bunicu meu beneficia de ajutor de imormantare daca bunica mea a decedat, dar nu a lucrat niciodata? (vezi toată discuția)