avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de inmormantare

Poate bunicu meu beneficia de ajutor de imormantare daca bunica mea a decedat, dar nu a lucrat niciodata?
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 21:21, 9 August 2010
Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau a unui membru de familie care nu are drept propriu de asigurări sociale şi care se află în întreţinerea titularului la data decesului, şi unei singure persoane care face dovada că a suportat cheltuieli ocazionate de deces.
Încasarea ajutorului de deces se face de către: soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul, moştenitorul sau persoana care dovedeşte că a suportat cheltuielile de înmormântare (în cazul decesului asiguratului sau al pensionarului) sau de asigurat sau pensionar în cazul decesului unui membru al familiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare silviuro silviuro Poate beneficia un pensionar MApN de ajutor de inmormantare? Cre sunt documentele necesare pentru obtinerea acestuia? Unde se depun? De unde se incaseaza ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare Dragnea Ioan Dragnea Ioan Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta problema. Am avut o matusa, taranca, fara a fi pensionara, avea doar un ajutor social ce a decedat luna ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces pentru persoanele cu handicap alecsya alecsya Buna.am avut in grija o persoana care avea pensie de handicap.acum o saptamana a decedat Si as dori sa stiu Daca pot beneficia de ajutor de deces.am fost la ... (vezi toată discuția)