avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de inmormantare

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta problema.
Am avut o matusa, taranca, fara a fi pensionara, avea doar un ajutor social ce a decedat luna trecuta.
Verisoara mea, care s-a ocupat de toate cele a avut surpriza sa nu primeasca nici-un ajutor de inmormantare, asa cum cred ca era normal, cu toate ca avea chitante cu cheltuielile ocazionate.
Raspunsul de la primarie a fost ca DACA N-A FOST PENSIONARA NU PRIMESTE.
Va rog sa ma ajutati, este acest lucru ceva legal? Are drept sau nu de ajutor? Cine are acest drept, doar pensionarii. Ceilalti nu se inmormanteaza in tara asta?
Probabil raspunsul D-stra ii poate lamuri si pe altii ce se gasesc in aceeasi nefericita situatie.
Cu multumiri
Dragnea
Cel mai recent răspuns: Dragnea Ioan , utilizator 16:15, 23 Februarie 2010
Conform legii, ajutorul de deces se acorda, in cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al unui membru de familie care nu are un drept propriu de asigurari sociale si se afla in intretinerea titularului la data decesului, unei singure persoane care face dovada ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces si care poate fi, dupa caz: sotul supravietuitor, copilul, parintele, tutorele, curatorul, mostenitorul in conditiile dreptului comun sau, in lipsa acestora, orice alta persoana care dovedeste cu acte ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces.
Stimata doamna
Va multumesc pentru raspuns dar formularea :
"in cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al unui membru de familie care nu are un drept propriu de asigurari sociale si se afla in intretinerea titularului la data decesului"
nu-mi este suficient de clara.
V-am precizat ca a avut doar un ajutor social nefiind pensionara. Nu stiu in care categorie de mai sus se incadreaza.
Deasemenea vreau sa stiu unde trebuie sa se prezinte, la primarie sau la casa de pensii?
Care este baza legala in care se solicita acest ajuotr de inmormantare?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare silviuro silviuro Poate beneficia un pensionar MApN de ajutor de inmormantare? Cre sunt documentele necesare pentru obtinerea acestuia? Unde se depun? De unde se incaseaza ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces pentru persoanele cu handicap alecsya alecsya Buna.am avut in grija o persoana care avea pensie de handicap.acum o saptamana a decedat Si as dori sa stiu Daca pot beneficia de ajutor de deces.am fost la ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare ContSters162135 ContSters162135 Poate bunicu meu beneficia de ajutor de imormantare daca bunica mea a decedat, dar nu a lucrat niciodata? (vezi toată discuția)