Buna.am avut in grija o persoana care avea pensie de handicap.acum o saptamana a decedat Si as dori sa stiu Daca pot beneficia de ajutor de deces.am fost la casa de pensii Si mi s-a spus ca persoanele cu handicap nu beneficiaza de acest ajutor.nu sunt ruda de gradul 1 cu persoana decedata,dar aceasta Mai are un frate pensionar.va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez.
Legea nr 448/2006 privind drepturile persoanelor cu handicap nu prevede facilitatea asigurarii de ajutor de inmormantare
Ajutorul de deces se acorda, in cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al unui membru de familie care nu are un drept propriu de asigurari sociale si se afla in intretinerea titularului la data decesului, unei singure persoane care face dovada ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces si care poate fi, dupa caz: sotul supravietuitor, copilul, parintele, tutorele, curatorul, mostenitorul in conditiile dreptului comun sau in lipsa acestora, orice alta persoana care dovedeste cu acte ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces.
Ajutor de deces
nicoleta63
sotul meu a decedat ,la momentul decesului era in concediu medical,dar era si pensionar cu grad de handicap 2.doresc sa stiu daca beneficiez de ajutor de ... (vezi toată discuția)