avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Retragerea amenzii din cont de catre Administratia ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Retragerea amenzii din cont de catre Administratia financiara

Sunt functionar public, si in 15 decembrie 2009 ANI mi-a dat o amenda de 200 lei pentru ca am intarziat sa depun declaratia de avere. In acelasi timp , ANI a instiintat Administratia Fiscala despre aceasta amenda, neasteptand sa vada daca contest sau nu procesul verbal de contraventie. In termenul legal, am contestat acest proces verbal de contraventie , in momentul de fata , avand termen de recurs 11.03.2011. Am instiintat Administratia Fiscala despre acest proces, dar colegilor mei , le-a fost retras din conturile bancare plata acestor amenzi, desi ei sunt in aceeasi situatie, de contestare a acestor amenzi. Exista si alta prevedere legala , in afara prevederolor Ordonantei 2 - art 32 , in care se mentioneaza ca " Plangerea suspenda executarea", prin care Fiscul este obligat sa aiba o hotarare definitiva pentru o amenda? Ma ingrijoreaza acest lucru , deoarece colegilor mei , Fiscul le-a oprit amenda de la toate bancile de unde aveau cont( deci amenda s-a platit inndoit sau intreit) Poate retrage Fiscul aceasta amenda si de pe cardul de credit?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:23, 13 Iulie 2010
DA, poate si chiar o face.
Banca, tert poprit, este obligata legal sa le vireze banii.
Banca nu stie ca mai aveti bani in inca ale X banci, deci vireaza suma poprita.
Aveti posibilitatea daca obtineti in recurs exonerarea de plata amenzii sa depuneti hotararea definitiva si tertul poprit sa va restituie sumele poprite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu edelweis08 edelweis08 Sunt in proces cu o instituite asupra unui proces verbal de contraventie . Instituita respectiva a trimis procesul verbal de contraventie la fisc , si nu a ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu - amenda MARIKO9 MARIKO9 Primesc adrese de la Directia de taxe si impozite pentru infiintare de popriri in baza unui titlu executoriu intocmit de ei pentru amenzi. In aceste situatii ... (vezi toată discuția)
Poprire salariat rrramor rrramor Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a popririi din partea Directiei de Impozite si Taxe pentru niste amenzi de circulatie neplatite ale unui salariat. ... (vezi toată discuția)