Sunt functionar public, si in 15 decembrie 2009 ANI mi-a dat o amenda de 200 lei pentru ca am intarziat sa depun declaratia de avere. In acelasi timp , ANI a instiintat Administratia Fiscala despre aceasta amenda, neasteptand sa vada daca contest sau nu procesul verbal de contraventie. In termenul legal, am contestat acest proces verbal de contraventie , in momentul de fata , avand termen de recurs 11.03.2011. Am instiintat Administratia Fiscala despre acest proces, dar colegilor mei , le-a fost retras din conturile bancare plata acestor amenzi, desi ei sunt in aceeasi situatie, de contestare a acestor amenzi. Exista si alta prevedere legala , in afara prevederolor Ordonantei 2 - art 32 , in care se mentioneaza ca " Plangerea suspenda executarea", prin care Fiscul este obligat sa aiba o hotarare definitiva pentru o amenda? Ma ingrijoreaza acest lucru , deoarece colegilor mei , Fiscul le-a oprit amenda de la toate bancile de unde aveau cont( deci amenda s-a platit inndoit sau intreit) Poate retrage Fiscul aceasta amenda si de pe cardul de credit?
DA, poate si chiar o face.
Banca, tert poprit, este obligata legal sa le vireze banii.
Banca nu stie ca mai aveti bani in inca ale X banci, deci vireaza suma poprita.
Aveti posibilitatea daca obtineti in recurs exonerarea de plata amenzii sa depuneti hotararea definitiva si tertul poprit sa va restituie sumele poprite.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Poprire salariu
edelweis08
Sunt in proces cu o instituite asupra unui proces verbal de contraventie . Instituita respectiva a trimis procesul verbal de contraventie la fisc , si nu a ... (vezi toată discuția)
Poprire salariat
rrramor
Buna ziua,
Am primit o adresa de infiintare a popririi din partea Directiei de Impozite si Taxe pentru niste amenzi de circulatie neplatite ale unui salariat. ... (vezi toată discuția)