avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Emitere facturi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Emitere facturi

Asociatia de proprietari are un bransament pt apa rece, contorizat, si este beneficiara contractului cu Apa Nova. Pe acelasi bransament, dupa contorul general, se alimenteaza si un agent economic (un sediu al DGITL), care are montate apometre. Masurarea consumului total, care se regaseste in factura, se face de contorul general comun, iar plata consumului pt agentul economic se face conform consumului declarat de acesta prin defalcare din factura. In acest caz asociatia de proprietari este obligata sa emita factura catre agentul economic pentru cantitatea de apa consumata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: BLUE1963 , utilizator 13:42, 12 Iulie 2010
Cu siguranta ! Refacturati catre agentul economic cantitatea de apa consumata la acelasi pret de pe factura ApaNova . Asa cum probabil emiteti factura pentru serviciile de administrare lunare sau reparatiile aferente cotei parti indiviza.

Constantin Camilar
AS.PRO MANAGER
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
BLUE1963, utilizator
nu uitati insa sa adaugati si cota parte de "pierderi" de apa (in situatia in care ele exista), in conformitate cu decizia adunarii generale si/sau comitetului executiv, dar si cu legile romanesti
Exista cu siguranta diferente intre apometrul general si suma apometrelor individuale . Probabil ca repartizarea acestor diferente este reglementata de o decizie a adunarii generale , inclusa in conventia incheiata intre asociatia de proprietari si agentul economic respectiv.

Constantin Camilar
AS.PRO MANAGER
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
BLUE1963, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)