avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare anticipata

buna ziua, am o intrebare referitoare la pensionarea anticipata.
daca x primeste decizia de pensionare anticipata, angajat fiind, este obligatoriu sa o dea in plata si sa reununte la locul de munca? din cate inteleg eu, incetarea CIM este necesara daca se doreste intrarea in plata a pensiei, dar daca x mai vrea sa-si pastreze o perioada locul de munca , este posibil? te pot obliga sa renunti la locul de munca si sa bagi pensia in plata? (desi mie mi se pare dezavanatjos pt stat pt ca lor teoretic le-ar conveni ca tu sa mai lucrezi la privat cateva luni, si ei sa nu-ti plateasca pensia...si x este cel care pierde cateva luni, nu statul!)
va multumesc anticipat pt raspuns!

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata si angajare dijmarescu dijmarescu Buna ziua! Am urmatoarea situatie, va rog sa ma ajutati O persoana a depus dosarul pentru pensionare anticipata partiala. Inca nu a iesit decizia. Intre ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Bora Irina Bora Irina Va rog sa ma lamuriti: daca un salariat solicita inscrierea la pensionare anticipata, este obligatoriu sa inceteze contractul individual de munca in momentul ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta bvlutu bvlutu Un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata indeplineste conditia de pensionare la limita de varsta si face cerere in acest sens. Cand este obligata ... (vezi toată discuția)