avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale valabilitate extras CF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

valabilitate extras CF

Vreau sa deschid un punct de lucru. Va rog sa ma ajutati cu o precizare referitoare la:
Extrasul CF este valabil 30 de zile (calendaristice) de la data depunerii cererii in scopul obtinerii lui, sau 30 de zile calendaristice de la data eliberarii.

Intreb pentru ca referentul de la ORC Timis a bifat data depunerii cererii mentionata pe extras. ( exista o rubrica : nr.cerere; ziua; luna; anul ).
Asa este ...dar de ce ?

;)
@legalmgm =D> =D> :bow:

De ce extrasul CF de informare este valabil 30 de zile? :rofl:
Pentru ca oamenii se tem de necunoscut mai mult decat de orice lucru iar una din hainele pe care le imbraca necunoscutul este " costumul" nedeterminatului. Extrasul de informare este " valabil" de fapt doar pana in clipa in care a fost eliberat pentru ca dupa acest moment nu ai cum sa stii daca nu s-a facut o alta inscriere decat daca soliciti alt extras ... si tot asa ... s.a.m.d., ad infinitum urmand sa-ti petreci tot restul existentei in fata ghiseului CF pentru a obtine un extras CF de informare valabil. Kafkian (seamana izbitor de tare si cu cele doua teoreme ale lui K. Goedel, nu-i asa?).
Pentru a evita astfel de complicatii, pentru ca o simpla declaratie a celui care depune extrasul nu este nicodata suficienta in Romania (cu toate ca are efecte juridice mult mai clare), prin vointa sefilor unor institutii si prin accept comun, (error comunis facit ius, nu-i asa?) s-a convenit ca perioada pentru care un astfel de extras sa fie considerat valabil sa fie de 30 de zile. De ce nu 31 de zile sau 29 de zile? D'aia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara miutaradu miutaradu am depus dosar pentru credit prima casa , dosarul ajungand in centrala pentru aprobare urmand sa mearga la fond , intrebarea mea este - extrasul de carte ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a instraina ContSters40598 ContSters40598 Cum se realizeaza efectiv aceasta inscriere? Care sunt actele juridice pentru care se poate cere aceasta inscriere? Blocarea cartii funciare in baza ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara de informare sau de autentificare - diferente Luciana44 Luciana44 Dorind sa cunoastem situatia unui imobil cu mai multe apartamente , pentru ca suntem in litigiu cu proprietarii unuia dintre apartamente ,care au construit ... (vezi toată discuția)