Am un magazin online care comercializeaza produse romanesti si se adreseaza lumii intregi (worldwide).
Plata se realizeaza online si produsele sunt expediate prin intermediul postei romane, practic in orice destinatie in care aceasta face livrari.
Produsele sunt comercializate en detail, nu in cantitati mari, astfel nu sunt necesare acte de export etc.
Am primit totusi plangeri din partea unor distribuitori unici ai acelor produse pe anumite zone/ tari. Acestia ma someaza sa opresc activitatea.
Acum, compania producatoare, de la care cumpar aceste produse, ma avertizeaza sa nu mai vand aceste produse in zonele in care aceasta are contracte de distributie cu alte firme.
Intrebarea ar fi: Sunt eu vinovat in vreun fel? Mi se poate impune asa ceva?
Practic eu nu fac export, ci vand online niste produse unor clienti care nu sunt din Romania si care au domiciliul in alta tara.
Asta inseamna ca nici pe E-Bay nu se mai pot vinde produse in tarile respective, daca exista contracte de distrbutie (offline) cu anumite firme ?
Va multumesc pentru orice ajutor in aceasta problema.
Din pacate exista contractul de exclusivitate. Daca producatorul are incheiate contracte de exclusivitate pe anumite zone cu anumiti distribuitori atunci Producatorul trebuie sa il respecte si sa ii asigure pe partenerii contractuali de aceasta exclusivitate.
Primul pas a fost sa te avertizeze sa nu mai vinzi in acele zone. Al doilea pas este sa-ti intrerupa furnizarea.