avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contract in rate - cum fac ultima factura cu TVA 24%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contract in rate - cum fac ultima factura cu TVA 24%

Am un contract in rate din care beneficiarul a platit avansul si rata 1 , facturate cu T.V.A. 19%. Urmeaza sa ii fac ultima factura, dar aceasta va fi cu 24%. Deasemenea va tb sa stornez avansul si rata 1. Problema este ca , clientul meu nu intelege, sau nu vrea sa inteleaga de ce eu ii mai cer cate 5% din avans si rata1. Cum as putea gestiona pb . astfel incat atat eu cat si el sa fim multumiti?

Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 12:02, 12 Iulie 2010
Act aditional la contract cu mentiunea ca la pretul contractului se modifica tva -ul;
Trebuie sa inteleaga clientul ca vanzarea se produce la sfarsitul perioadei contractante,atunci efectiv bunul iese din patrimoniul vanzatorului si intra in patrimoniul cumparatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare tva de la 19la 24%la finalizare contract de leasing? mioara danaila mioara danaila buna ziua, preluare contract leasing financiar august 2009 autoturism( initial contractul de leasing a fost al unei persoane fizice) perioada de leasing ... (vezi toată discuția)
Avans cimpazu cimpazu buna ziua! in 2009 am primit si facturat un avans pt livrarea unor produse finite. am colectat tva 19%. pe parcursul anului am livrat o parte din produse si am ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala leasing autoturism _maria_ _maria_ Buna seara! In luna martie se incheie perioada de leasing la autoturismul pe care il am ,am optat la inceput ca valoarea reziduala sa fie inclusa in rate ... (vezi toată discuția)