avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite si taxe
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite si taxe

am o speta putin mai complicata din punctul meu de vedere, care suna cam asa:
cu aprox cca 7 ani in urma cineva a fost instrainat un autovehicul , cu conditia ca ulterior sa fie intocminte actele de v-c.
Cumparatorul nu a mai fost de gasit ani buni, timp in care au curs impozitul si penalitatile aferente.
Ulterior a fost gasit, autovehicolul a fost decimat si dus la fier vechi, talonul masinii a fost inapoiat proprietarului... dar mult prea tarziu
Intre timp suma de plata a devenit f mare si bineinteles in sarcina proprietarului!
Vedeti vreo cale de a scapa de debit?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Marchidan , utilizator 14:36, 12 Iulie 2010
trebuie platit impozitul aferent,n-ai cum sa scapi de el;
poti da fostul proprietar in judecata si sa recuperezi o parte din bani de pe ultimii 3 ani cel putin si parte din penalitati
Salut,

Am trecut prin asa ceva, astea sunt singurele solutii:
1. Cum dovediti in fata autoritatilor ca asa au stat lucrurile ?!!!
2. Daca masina a fost dusa la fier vechi trebuie sa existe o hartie de tip Remat pentru casarea acesteia. Plata impozitului se va face pana la acea data. In rest sunteti bun de plata.
3. Daca exista o hartie prin care ati primit banii pe masina, ar exista o varianta sa faceti o cerere la imozite si taxe sectorul de unde apartineti si cereti anularea impozitului incepand cu data vanzarii. Dar pe foamea asta ma indoiesc sa aprobe ...
Sau poate sunt si variante pe care nu le stiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. de curând mi a fost reținut talonul cu drept de ... Ro5002 Ro5002 Bună ziua. De curând mi a fost reținut talonul cu drept de circulație 15 zile la o mașină mai veche care prezenta mai multe elemente de caroserie cu ... (vezi toată discuția)
Nu mai exista nici masina, nici banii! Catalinozaurusrex Catalinozaurusrex Buna ziua! Masina a fost a mamei mele iar eu i-am instrainat-o unei rude a unor vecini in vederea cumpararii ulterior, numai ca de aproape 3 ani nu ne-a ... (vezi toată discuția)
Radiere vehicul vechi, neinmatriculat buna ziua, sunt din prahova ... Ipitt31 Ipitt31 Radiere vehicul vechi, neinmatriculat Buna ziua, Sunt din Prahova si am o masina achizitionata in 2014 prin contract de vanzare cumparare de la o ... (vezi toată discuția)