avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate hotarare judecatoreasca

Cat timp este valabila o hotarare judecatoreasca prin care mi s-a reconstituit dreptul de proprietate, daca s-a implinit 3 ani de zile de cand a fost pronuntata de instanta si nu a fost pusa in aplicare nici in prezent ?
Cel mai recent răspuns: Liliana_42 , utilizator 23:18, 7 Noiembrie 2011
Prescriptia dreptului de a cere executarea silita

Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita. Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.
CEDO,Procedura de executare a hotărârii judecătoreşti face parte integrantă din « proces » în sensul art. 6 parag. 1, pentru că dreptul de acces la justiţie ar fi un drept iluzoriu dacă s-ar permite neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti
Trifu
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
Buna ziua. Va rog raspundeti-mi la o problema : am o actiune judecatoreasca definitiva prin care fostul sot trebuie sa-mi plateasca mie sulta si sa pastreze el apartamentul. A trecut un an si jumatate si el nu a facut nimic; nici nu vinde (ca asteapta sa creasca preturile!!!) , nici nu-mi da banii. Va trebui cumva sa trec la executare silita....As vrea sa stiu, daca sulta pe care trebuie sa mi-o plateasca, ramane fixa , in cazul in care la momentul executarii silite, costul reevaluat al apartamentului a scazut.
As mai vrea sa-mi raspundeti cat costa angajarea unui executor si cum as putea plati, daca eu am doar 1050 ron salariu?!!!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sulta SANTIER SANTIER Buna seara! In cazul in care instanta stabileste sulta ce ar trebui platita cel care ramane in imobil, care este termenul pana la care este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca b.stefan78 b.stefan78 Dupa comunicarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile( precizez ca au fost epuizate si caile de atac etc.) care sunt urmatoarele proceduri? ... (vezi toată discuția)
Plata sultelor ion luca c ion luca c In urma unei hotarari judecatorestidefinitive si irevocabile ,unul din trei mostenitori a fost obligat sa vanda suprafata de teren care a fost subiectul ... (vezi toată discuția)