avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata sulta

Buna seara!

In cazul in care instanta stabileste sulta ce ar trebui platita cel care ramane in imobil, care este termenul pana la care este obligat sa plateasca?
Ce se intampla daca nu poate plati sulta?
Pana plateste sulta, ceilalti pot ramane in imobil?

Multumesc!
Bună seara!
1. Sulta este o suma de bani ce trebuie plătită , deci reprezinta o obligație de a da, în termenul maxim de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
Dacă creditorul sultei nu solicită executarea silită a acestei obligații înlăuntrul acestui termen de prescripție... Atunci... O puteți plăti sau nu plăti, oricum nu mai are dreptul sa v-o solicite.
2. Cine sa rămână în casă?
Cei care au dreptul la sută, da pot rămâne, cât timp le permiteți dvs, căruia vi s-a atribuit bunul în natură.
Daca este vb despre alte persoane răspundeti la întrebarea "cine?"!
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Sulta trebuie platita in termenul stabilit prin hotararea judecatoreasca prin care s-a dispus partajul sau in cazul in care nu s-a stabilit un astfel de termen, de la data ramanerii definitive a acestei hotarari.
In cazul in care nu va indepliniti obligatia de plata a sultei de bunavoie in termenele aratate mai sus, cel care are dreptul la sulta poate cere executarea silita a acestei obligatii.
Daca in termen de 3 ani dvs. nu ati executat aceasta obligatie si cealalata parte nu a cerut executarea silita, dupa trecerea acestui termen nu mai puteti fi obligat la plata sultei.
Neindeplinirea obligatiei de plata a sultei nu da persoanelor indreptatite la aceasta plata, dreptul de a locui in continuare in imobilul care a fost partajat.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj. valik valik Buna ziua.Am intentia sa cer plata sultei in rate.In cazul in care mi se aproba, devin proprietar unic al imobilului imediat dupa sentinta definitiva, sau dupa ... (vezi toată discuția)
Plata sulta sabinaincas sabinaincas in cat timp trebuie achitata sulta? (vezi toată discuția)
Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)