avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum pot iesi dintr-un SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum pot iesi dintr-un SRL?

Situatia de fapt: sunt intr-un SRL asociata cu o alta persoana care mai are un SRL in care este asociat unic. Potrivit legii el nu mai poate fi asociat unic in alta sociatate. O solutie ar fi sa aduc pe cineva in locul meu ca asociat DAR nu doreste nimeni intrucat SC este in dificultate financiara.

Ce alta solutie am avand in vedere ca nu pot fi obligata sa raman in aceasta SC fara vointa mea? Ce cale legala am sa ies?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dianaCabau , utilizator 09:46, 13 Iulie 2010
in afara de cesionarea partilor sociale.....inchiderea societatii...asta dupa ce achitati toate debitele atat catre statul roman cat si catre furnizori......
Conform Legii 31 din 1990 - Legea societatilor comerciale- art.238 cele doua societati pot fuziona si sa ramana doar cu un asociat unic.
Trimiteti-i o scrisoare prin care sa-i aratati dorinta d-vs de a iesi din societate. Verificati Actul constitutiv si vedeti care sunt posibilitatile pe care le aveti pentru iesire si ce documente trebuie sa faceti.
celalalt asociat nu doreste sa inchida societatea
impotriva societatii in care celalat asociat este asociat unic, este deschisa procedura insolventei, in cazul acest nu pot fuziona...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Fuziunea unei societati aflata in lichidare judiciara themis themis SC X SRL se afla in procedura de lichidare judiciara ca urmare a unei sentinte definitive de dizolvare (in temeiul art.237(1) LSC). Potrivit art.238(5) ... (vezi toată discuția)
Cum pot iesi din firma bgina bgina asociatul meu(20%)care este si administrator,o alta firma(55%) unde asociatul meu este unic administrator si eu(25%) cum ma pot retrage din firma,in conditiile ... (vezi toată discuția)