asociatul meu(20%)care este si administrator,o alta firma(55%) unde asociatul meu este unic administrator si eu(25%) cum ma pot retrage din firma,in conditiile in care asociatul nu poate fi unic administrator la 2 firme. ma amina de 2 ani de fiecare data spune ca nu are bani. nu am luat dividente niciodata si vreau legal sa ies din firma
Pai nu e chiar asa...va puteti retrage in conditiile actul constitutiv sau ale Legii nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Banuiesc ca este vorba de un SRL care este o societate de persoane. Astfel, daca nu sunt prevederi speciale in actul constitutiv referitoare la retragere, numai in instanta veti putea obtine retragerea din societate.
GREU ... dar ... pana sa ajungeti in instanta...
La sedinta AGA propuneti cesionarea partilor catre un alt asociat
care va intra in firma in locul dvs.
Nu e problema dvs ca ramane asociat unic.
Nimeni nu va obliga sa ramaneti asociat impotriva vointei.
Este obligatia asociatului dvs sa-si gaseasca un alt asociat.
Iesire din firma
Elena05
Buna ziua! Sunt asociat si administrator 50% la o firma, dar avand si alt servici inca nu m/am dus la acea firma. Nu am beneficiat de absolut nimic si nici nu ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni
bgina
prin succesiune trebuie(succesiunea a fost facuta acum 1an iar in acte nu am fost trecuta in locul sotului fapt pt care am trimis oficial o scrisoare prin ... (vezi toată discuția)