prin succesiune trebuie(succesiunea a fost facuta acum 1an iar in acte nu am fost trecuta in locul sotului fapt pt care am trimis oficial o scrisoare prin care le aduc la cunostinta acest lucru) sa am 25% din actiunile firmei (x)(firma este formata din 1 actionar cu 20% o alta firma(y) ca persoana juridica cu 55% si sotul cu 25%) care sunt pasii legali pt a cesiona actiunile mele si pt a iesi din firma ,celalalt asociat cu 20% este si administrator atat la firma (x) dar si asociat unic si administrator la firma cu care suntem asociati cu 55%(y) din 2008 cind a fost infiintata nu s-au luat dividente in nici un an
In primul rand trebuie sa obtineti un supliment la certificatul de mostenitor in care sa fie inscrise partile sociale rezultate in urma mostenirii( daca actul constitutiv nu are reglementari speciale in acest sens). urmeaza sa solicitati administratorului societatii convocarea AGA pentru a lamuri situatia. Luati legatura cu un avocat specializat pe probleme de drept comercial.
In actul mostenitor sunt scrise cele 25 de actiuni cu valoarea de... dar cel cu care sunt asociat (IONEL) SI SOCIETATEA Y (UNDE UNIC ASOCIAT ESTE ACELASI IONEL) Isi vede de treaba in continuare iar eu nu mai pot lua legatura cu el. Am trimis o scrisoare prin avocat (in care ii aduc la cunostinta faptul ca nu ma trecut in locul sotului decedat ca si asociat) dar nu am primit nici un raspuns . in cazul in care ma trece ca actionar si vreau sa vind actiunile(IONEL ) NU LE POATE CUMPARA ( NU POATE FI UNIC ACTIONAR LA 2 SOCIETATI) venind altcineva si eu cesionind actiunile- ar trebui sa-mi dea valoarea lor ,dar vreau sa merg la notar-pentru a stipula termenul in care trebuie sa primesc banii dupa actiuni dar si profitul pentru 3 ani credeti ca este bine ?
Se poate rezolva oricum problema...ii cesionati partile sociale societatii al carei asociat unic este si aceasta la randul ei se va asocia in calitate de persoana juridica cu (Ionel) asociat persoana fizica in societatea cealalta. Pare putin alambicata intrebarea dvs, dar pe scurt poate sa fie asociat unic intr-o firma, iar in alta firma se va asocia cu propria firma.
deci (ionel) poate fi unic actionar si administrator la o firma X si in firma y poatr fi actionar si administrator cu 20actiuni (plus cele 25 actiuni pe care i le cesionez eu) si asociat cu propria firma( care are 55 actiuni)? poate fi administrator la 2 firme? si cu profitul este bine sa merg prin notariat punind un termen de ...pentru plata acestora?
Asociat unic poate fi doar la o singura societate insa administrator poate fi la mai multe, in conditiile legii nr. 31/1990 a societatilor comerciale. In legatura cu alte aspecte legate de actele de cesiune si de termenele pe care doriti sa le stabiliti n-ar strica sa aveti langa dvs. un avocat sa va sprijine pentru aceste demersuri.