Sunt asociat impreuna cu alta persoana la o firma( S.R.L.). Suntem asociati 50%-50%. Asociatul meu ia hotarari singur si de foarte multe ori m-a pus in fata faptului implinit. M-am gandit sa ma retrag. Pe 2010 firma a avut pierdere, dupa doi ani de profit. Capitalul social declarat este 200 lei cu participare egala a asociatilor.
Cat din ce am investit mai pot recupera? Retragerea are procedura complicata de urmat?
Convocati AGA cu ordinea de zi cesiune parti sociale si retragere asociat/administrator.
Se redacteaza act aditional prin care cesionati partile catre asociatul dvs sau catre alta persoana si se face actul constitutiv actualizat.
se depun la registru
...daca nu este de acord va adresati instantei cu o cerere de retragere in conformitate cu art. 226 alin. 1 lit. c din Legea nr. 31/1990 a societatilor comercile republicata.
Daca asociatul dvs nu este asociat unic in alta societate puteti sa-i cesionati lui.
Referitor la investitii aceasta discutie trebuie sa o purtati ci asociatul dvs si trebuie sa imbrace forma scrisa.
Inchidere firma
pneuros
Am 50% dintrun srl ca asociati. Cum pot inchide,renunta, la partea mea din firma ? Asociatul nu vrea sa preia partea mea, si el nu vrea sa inchida firma. ... (vezi toată discuția)