avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... societate dizolvata judiciar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

societate dizolvata judiciar

Am o SRL dizolvata judiciar cf. art. 237 LSC pt. nedepunerea bilanturilor. Aceasta are datorii restante catre o SC Alfa.
O alta SC-SRL la care administratorul celei dizolvate este administrator in fapt ( in acte apare o alta persoana) face plati in avans pt. marfa catre SC Alfa.
Ulterior, marfa nu este livrata de SC Alfa si SC-SRL care a platit in avans solicita restituirea sumei.
Poate SC Alfa sa retina suma platita de SC-SRL si sa o considere ca plata efectuata de SRL-ul dizolvat judiciar?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:24, 14 Iulie 2010
Nu.Trebuia sa depuna la instanta care a lichidat societatea o declaratie de creanta pentru suma datorata, pentru creanta certa, lichida si exigibila . Ulterior cealalta societate nu are nicio legatura cu vechea societate.
Da se face o compensare intre cele 3 societati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura simplificata ContSters102066 ContSters102066 speta este astfel: in 30.11.2007 soc A efectueaza un op in val sa zicem de 31.000 lei reprezentand avans marfa. Pentru suma de 31.000 lei soc B intocmeste ... (vezi toată discuția)
Fuziunea unei societati aflata in lichidare judiciara themis themis SC X SRL se afla in procedura de lichidare judiciara ca urmare a unei sentinte definitive de dizolvare (in temeiul art.237(1) LSC). Potrivit art.238(5) ... (vezi toată discuția)
insolventa orca orca Ma intereseaza daca pot sa cer insolventa unei firme in conditiile in care aceasta a incasat in avans pretul marfii , dar pina la urma nu a livrat o si nu a ... (vezi toată discuția)