Va scriu acest e-mail in speranta ca cineva dintre dumneavoastra ma poate ajuta:
X l-a reclamat pe y la organele de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Procurorul a emis o ordonanta de neincepere a urmaririi penale impotriva lui Y. X a formulat recurs impotriva acestei ordonante, in termenul legal de 20 de zile, dar nu l-a depus la Parchet ci direct la Judecatoria in a carui raza administrativ teritoriala locuieste Y. Judecatorul a respins actiunea lui X datorita faptului ca acesta nu a depus recursul formulat la prim procuror. Ce poate face X in aceasta situatie?
x nu mai poate face nimic!!!
a sarit si confundat procedura penala!!!
trebuia mai intai plangere pe 278 cpp la prim procuror apoi plangere pe 278 ind.1 cpp !!!
singura solutie ar fi sa mai faci o noua plangere penala...evident daca ai, sa zicem... imprejurari care nu fost cunoscute de organul de up!!!
succes!
ma gandeam sa fac recurs, intrucat, art 278 si art 278 in 1, reglementeaza procedura plangerii contra actelor procurorului precum si a plangerii in fata judecatorului, impotriva ordonantelor si rezolutiilor de netrimitere in judecata.
In aplicarea dispozitiilor art 278 ind 1 cpp, in forma anterioara modificarii aduse prin Lg. 356/2006, plangerea adresata direct instantei de judecata impotriva rezolutiilor de neincepe a urmaririi penale, data de procuror, fara ca acestea sa fie atacate conform art 278 cpp, la procurorul ierarhic superio, era imposibila.
Noul text al art 278 ind 1 cpp, dat prin legea 356/2006 contine un nou alineat, alin 13, care prevede ca plngerea gresit indreptata se trimite organului judiciar competent.
corect!....si ai perfecta dreptate!
am sters mesajul anterior...era total eronat! viteza...neatentia...caldura!!! scuze!
da, recureaza sentinta! ai toate sansele!!!
chiar gresit indreptata plangerea, suspenda curgerea termenului. o reindrepti corespunzator si esti socotita "in termen", mai ales invocand beneficiul legii incidente