In situatia in care sunt in imposibilitatea de a plati bancile la un imprumut de nevoi personale ce se poate face?
Pot sa ma dea in judecata sau direct ma executa prin executor in conditiile in care nu am garantat cu nimic acest imprumut?
in mod sigur o sa va execute avand in vedere faptul ca dispun de un titlu executor...se indreapta asupra bunurilor personale si asupra veniturilor prezente si viitoare!
Contractele de credit constituie titluri executorii....se investesc si apoi se pun in executare...fie prin executor bancar, fie prin executor judecatoresc....daca nu aveti bunuri...trec la venituri...atat cele prezente...cat si cele viitoare....insa nu pot sa va puna poprire pe tot salariul ci doar pe 1/3 din salariul net!
Si in cazul in care nu am venituri prezente, nici macar somaj, iar cele viitoare nici nu cred ca intra in discutie ce se intampla conform legii?
Ce bunuri ar putea sa imi ia ca sa vanda in conditiile in care acestea sunt vechi si nici macar nu imi apartin?
Daca sunt la mine in casa cum demonstreaza ca sunt ale mele in conditiile in care stau cu chirie?
in cazul acesta expus de dvs...intr-adevar este mai dificil..mai ales ca nu inregistrati venituri si mai ales ca bunurile nu va apartin....banca o sa va "urmareasca' pana ce va angajati cu un contract individual de munca sau cu orice forma recunoscuta de lege generatoare de venituri....
in cazul in care a fost incheiata si o polita de asigurare pentru riscul de neplata a creditului cu o societate de asigurari, aceasta plateste bancii, preluand astefl dreptul de creanta prin subrogatie...prin urmare societatea de asigurari va deveni titularul de drept al creantei(creditului ) nerambursat.....si atunci cand veti face venit..societatea de asigurari va intreprinde demersuri pentru a recupera paguba(creditul)......bafta!
Alte discuții în legătură
Rata la banca
tonyno
am luat un credit de nevoi personale si acum nu mai pot achita rata in intregime , achit numai o parte din rata, pentru ca sunt bugetar .
Mai tarziu nu o sa ... (vezi toată discuția)