avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... postare pe internet a unui film intr-o camera de hotel
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

postare pe internet a unui film intr-o camera de hotel

Buna ziua,

Intrebarea mea este legata de legalitatea postarii unui film facut intr-o camera de hotel in care sunt surprinse doua cameriste cand utilizeaza obiectele personale ale turistului. In cazul in care se posteaza acest gen de film, hotel poate actiona in judecata persoana care posteaza si in baza carei legi?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ykutz , utilizator 13:34, 15 Iulie 2010
N-ar fi rau sa faceti o sesizare oficiala hotelului respectiv, in care sa-i avertizati ce aveti de gand sa faceti. Dupa care, faceti o plangere la politie, daca vreti sa duceti raul pana la capat, dupa care puteti sa postati filmuletul unde doriti dv, in functie de ce raspuns primiti de la actiunile precedente. Aveti insa in vedere ca va pot da in judecata pentru declaratii defaimatoare si sa castige, daca nu tineti cont de oferta lor de "rezolvare" a problemei.

O intrebare insa, pentru toti cei care citesc postul dv: oare este cineva care se cazeaza la hotel si NU se asteapta sa le fie folosite produsele? Mai ales cele de lux, gen parfumuri si cosmetice? E o practica acceptata tacit de toata lumea. E un risc pe care ni-l asumam cand ne cazam. Intentia dv este insa de a face rau hotelului si nu de a protesta elegant impotriva unui abuz al unor persoane individuale. S-ar putea ca hotelul sa aiba o politica foarte stricta impotriva acestor abuzuri si sa va propuna o despagubire dupa care sa concedieze cameristele respective.
Va multumesc pentru sfaturi, insa am unele obiectii legate de intrebarile dvs. retorice. Nu sunt de acord cu ideea de a-mi fi folosite produsele si lucrurile personale, indiferent unde ma cazez, mai ales in conditiile in care este un hotel de lux, in care am platit pentru serviciile oferite, poate mai mult decat ar fi fost cazul( nu asta discutam oricum).
Hotelul este avizat de faptul ca vom face o reclamatie, iar oferta lor de "rezolvare" a problemei au fost cateva scuze si pareri de rau.

In tot cazul va multumesc pentru timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere la locul de munca atancoc atancoc Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns...la sotul meu la serviciu(cu publicul),exista montate camere de supraveghere si acum,dupa trei ani de ... (vezi toată discuția)
Minorul de 17 ani se poate caza la hotel, in nume propriu? jewelled jewelled Fiica mea in varsta de 17 ani are o intrunire cu prietenii, intr-o alta localitate decat cea de resedinta. Am convenit ca-i mai bine sa locuiasca la hotel ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pe fațada blocului mark094 mark094 Bună ziua, Am citit mai multe întrebări legate de montarea unei camere de supraveghere la bloc (montată pe fațadă cu scopul de a supraveghea mașina ... (vezi toată discuția)