avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... trecut din martor si posibila victima in acuzat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

trecut din martor si posibila victima in acuzat

acum un an sotul meu conducea masina indreptandu-se spre casa si la acea ora (22.30) din sens opus era trafic intens. la un moment dat din coloana a iesit o masina si venea pe contrasens. sotul meu a crezut ca va intra inapoi insa vazand ca vine cu viteza si nu are de gand sa intre inapoi in coloana a parasit carosabilul si a oprit masina. cand cele 2 masini s-au intersectat s-a auzit un zgomot insa sotul a coborat si s-a uitat cu ajutorul luminii telefonului insa nu erau urme. inapoi la 50-100 de m cel care conducea nebuneste intrase intr-un copac iar pers din dreapta murise. sotul meu s-a dus la locul accidentului, a asteptat sa vina politia si a zis de faptul ca acel individ intrase in depasire neregulamentara si avand viteza mare a pierdut controlul si urmarile se vedeau. dupa sosirea ambulantei, politia i-a trimis pe toti acasa asa ca soferul implicat in accident a declarat ca el circula regulamentar si din partea dreapta i-a aparut un animal care l-a speriat si a pierdut controlul. dupa cateva zile isi sustine declaratia la politie la sectia cercetari penale. sotul meu a aflat despre declaratia individului si a luat legatura cu parintii fetei. a intrat ca martor la cele intamplate si baiatul respectiv si-a schimbat declaratia spunand ca de fapt o masina din sens opus venea cu faza de drum in functiune si l-a lovit apoi a aparut si un animal care l-a derutat si asa s-a produs accidentul. s-a facut expertiza masinilor si au reiesit urme, nu vizibile ci la probele fizico-chimice, insa pe masina baiatului se gaseau urme la partea aripa spate insa la masina noastra se gaseau urme pe toata lungimea masinii pe partea stanga si pe aripa dreapta:O. expertii au zis ca ,,posibilul acrosaj,, a avut loc la mijlocul drumului si nu pe sensul de mers al sotului meu, si s-au gasit urme ,,asemanatoare,, la masina noastra insa nu da latimea, lungimea si inaltimea urmelor ca sa putem sa le comparam. acum s-a deschis un dosar de urmarire penala impotriva sotului meu cu acuzatia :,, parasirea locului accidentului si omor din culpa,,. am cerut permisiunea sa studiem dosarul insa am fost trimisi la procuror (dosarul se afla inca la politie) iar procurorul acum abia ne-a dat permisiunea sa ne uitam prin dosar. noi am facut o contestatie la expertiza insa nu vrem sa ajunga acel dosar in instanta ptr ca ptr noi lucrurile sunt clare: acest dosar e fabricat, vinovatul se stie ca are bani si e sustinut de autoritati si vrem sa se termine totul aici. ce parere aveti, daca ati fast in situatii asemanatoare ce ati facut? sper sa nu va suparati pe mine ca v-am scris atat de mult dar vreau sa fiu sigura ca ati inteles tragica intamplare.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 16:37, 15 Iulie 2010
Nu cred ca e vorba de "parasirea locului accidentului" -atat timp cat ati chemat politia si ambulanta si ati ramas pe loc sa dati declaratii. Ceva nu e in regula aici !Iar ; Ucidere din culpa trebuie demonstrata temeinic, desigur proba hotaratoare este expertiza, nu o lasati pe mana lor exclusiva, numiti-va "expert parte". Consultati un avocat .
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat
Numai efectuarea unei expertize de stabilire a dinamicii producerii accidentului,eventual chiar efectuarea unei reconstituiri ar putea determina culpele.
La expertiza efectuata aveti posibilitatea sa formulati obiectiuni sau sa solicitati efecuarea unei noi expertize de catre trei experti.
Este bine,daca aveti posibilitati financiare sa angajati un avocat si un expert-parte care sa va sustina apararile din punct de vedere juridic si tehnic,expertul-parte,putandu-va ajuta chiar la redacatarea unor eventuale obiectiuni.
va multumesc ptr raspunsuri. totul e ciudat. eu nu cunosc prea mult insa ceea ce stiu e ca ei, expertii, trebuie sa aiba dovezi certe care sa dovedeasca ca presupunerile lor sunt reale ceea ce in raport asa ceva nu exista. ei folosesc ,,un posibil acrosaj, urme asemanatoare,, si aceste expresii nu se schimba. ei nu zic ,,s-a demonstrat ca a avut loc acrosajul in locul x .....,,. apoi pot spune ca procurorul ne-a spus ca el nu stie ce e in dosar fiindca dosarul nu a ajuns la el insa mi se pare absurd. oare nu procurorul a dat drumul unei cercetari penale? acum s-a cerut o noua expertiza.
Trebuie sa va angajati avocat daca ziceti ca este nevinovat.
Insa, din ceea ce ziceti exista urme de acrosaj...
Numai pe baza de probe se poate stabili care a fost situatia de fapt.
Din pacate, pot exista situatii in care oamenii sa denatureze adevarul, cu sau fara intentie...

avocat Claudiu Lascoschi
Foarte ciudat…
Scrieti dv:
s-a auzit un zgomot insa sotul a coborat si s-a uitat cu ajutorul luminii telefonului insa nu erau urme (n.m: zgomotul inseamna ceva)
Si mai apoi (si din declaratia celuilat):
din sens opus venea cu faza de drum in functiune si l-a lovit apoi a aparut si un animal care l-a derutat si asa s-a produs accidentul. s-a facut expertiza masinilor si au reiesit urme, nu vizibile ci la probele fizico-chimice, insa pe masina baiatului se gaseau urme la partea aripa spate (n.m: nu scrieti daca dreapta sau stanga) insa la masina noastra se gaseau urme pe toata lungimea masinii pe partea stanga si pe aripa.. dreapta…

Daca asemenea urme nu exista (pe partea stanga)… nu cred ca se “aventureaza” cineva (cati bani ar primi ca mita, sa zicem) sa constate…
Dar, daca sotul dv a sunat la 112 si a ramas acolo pana la venirea echipajelor de ambulanta si politie nu poate fi acuzat de parasirea locului accidentului…
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident viraj la stanga cosmin69 cosmin69 ma deplasam pe un drum judetean trebuia sa fac stanga mam asigurat ca nu am masina in depasirea mea am pus semnalizarea am mai mers 40 50 m mam asigurat din ... (vezi toată discuția)
Accident ucidere din culpa al3xn01 al3xn01 Buna seara , as dori si eu parerea unor avocati specializati pe drep penal - accidente, Deci sunt cercetat intr-un dosar de ucidere din culpa din mai 2009 in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ucidere din culpa al3xn01 al3xn01 Buna seara va rog frumos sa ma ajutati si pentru ultima oara cu urmatoarea problema : eu sunt cercetat intr-un dosar de accident ucidere din culpa. Dosarul ... (vezi toată discuția)