avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura marfa fz.extern
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura marfa fz.extern

Buna ziua,

Va deranjez cu urmatoarea intrebare; am primit o factura de marfa de la fz. Germania pe data de 15.06.2010( curs fact. 4,2234 ron); cmr pe data de 28.06.2010( curs 4,2808 ron) firma de transport fiind din Romania,plata efectuata in lei. In SAGA am posibilitatea de a inregistra factura la curs receptie( curs din data intrarii marfii in gestiune) dupa care imi apare data factura.La ce curs inregistrez factura de marfa? Cu multumiri anticipate,o seara buna.
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 23:31, 12 Iulie 2010
Eu le inregistrez la cursul din data facturii si nirul il fac la data intrarii in gestiune.
baza legala: pct 22 norme metodologice CF

(4) În cazul achiziţiilor intracomunitare de bunuri, cursul de schimb utilizat pentru determinarea în lei a bazei impozabile a taxei este cursul din data exigibilităţii taxei, astfel cum este stabilit la art. 135 din Codul fiscal, indiferent de data la care sunt sau vor fi recepţionate bunurile.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
katica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

390 vies Nicoletamaria Nicoletamaria buna ziua1 am o factura din Germania emisa pe 29.01.2010 am platit pe 15.01.2010 in baza unei fact proforme emisa la 15.01.2010. marfa a sosit pe ... (vezi toată discuția)
Recepție marfă intracomunitară pe bază de aviz. cum se înregistrează factura, ținând cont de costurile adiționale? svisarinescu svisarinescu Buna zaiu, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. In luna ianuarie primesc marfa din Germania pe baza de aviz ( packing list) , iar factura o primesc pe 06 ... (vezi toată discuția)
Comisia de receptie ENGFULL ENGFULL Conform OMF 3512/2008 ( si in fostul 1850/2004) se prevede la Nota de receptie si constatare diferente ca se intocmeste in 3 exemplare de catre COMISIA DE ... (vezi toată discuția)