Conform OMF 3512/2008 ( si in fostul 1850/2004) se prevede la Nota de receptie si constatare diferente ca se intocmeste in 3 exemplare de catre COMISIA DE RECEPTIE LEGAL CONSTITUITA.... ce lege prevede obligativitatea constituirii acestei comisii , compozitia si atributiile ei ? a fost HCM 941 / 1959 care aproba Regulamentul privind receptia , autoreceptia si expeditia ...... dar mie imi apare aceasta ca abrogata ....
intocmirea receptiilor la intrarea bunurilor in societate este obligatorie, conform Ordinului 1752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene:
126. - (1) Detinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, precum si efectuarea de operatiuni economice, fara sa fie inregistrate in contabilitate, sunt interzise.
(2) In aplicarea alin. (1) este necesar sa se asigure:
a) receptionarea tuturor bunurilor materiale intrate in entitate si inregistrarea acestora la locurile de depozitare.
……………….
b) in situatia unor decalaje intre aprovizionarea si receptia bunurilor care se dovedesc a fi in mod cert in proprietatea entitatii, se procedeaza astfel:
- bunurile sosite fara factura se inregistreaza ca intrari in gestiune atat la locul de depozitare cat si in contabilitate, pe baza receptiei si a documentelor insotitoare;
- bunurile sosite si nereceptionate se inregistreaza distinct in contabilitate ca intrare in gestiune;
da , multumesc
dar eu tot nu am aflat ce lege reglementeaza infiintarea COMISIEI de receptie
- cine face parte din ea , ce atributii are , termene.....
Intrebare: In masura in care niste bunuri sunt inregistrate in contabilitate (materiale consumabile) dar nu au NIR, se poate considera ca au fost receptionate?
Atentie putin la ......
"2) In aplicarea alin. (1) este necesar sa se asigure:
a) receptionarea tuturor bunurilor materiale intrate in entitate si inregistrarea acestora la locurile de depozitare"
este aprogata partial, cu unele prevederi privind expeditia pe calea ferata, nu am acum la indemana actul normativ, dar pot sa-l aflu...
de foarte mare importanta este reglementarea prin proceduri interne a diferitelor spete in domeniul contabil, in baza legii 31/1990 care reglementeaza ca politicile contabile in cadrul societatii comerciale se stabilesc de societate. Aceste proceduri sunt opozabile si intern si extern.
Combustibil
luciapap
Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022?
Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)