In urma cu ceva timp locatarii asociatiei in care locuiesc au demis-o pe administratora, spuneti dumneavoastra. Pai un administrator este angajatul asociatiei si nu-l poate angaja si demite proprietarii sau adunarea generala. comitetul executiv reprezentat de presedinte angajeaza si demite.
Dupa ce s-a schimbat conducerea asociatiei am fost aleasa ca presedinte si i-am desfacut contractul de munca- disciplinar de care nu aveam cunostinta pana al momentul respectivCum adica i-ati desfacut contractul de munca de care nu aveati cunostinta? Pai ce contract ati desfacut?
Art. 21. - (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor.
Art. 27. - Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii: [...]
d) mandateaza comitetul executiv reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari pentru angajarea si eliberarea din functie a persoanei care ocupa functia de administrator imobile sau a altor angajati ori prestatori, in scopul administrarii si bunei functionari a cladirii;
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
g) pentru scopul si activitatile asociatiei de proprietari, angajeaza si demite, incheie si reziliaza contracte;
Nu inteleg de ce spuneti dumneavoastra ca presedintele poate angaja si demite fara acordul locatarilor pentru ca toate deciziile se iau im urma unei adunari generale. Eu nu pot angaja un om sau dezangaja daca majoritatea adica 50+1 nu sunt de acord.
~ final discuție ~