avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nerespectarea unei hotarari judecatoresti

Buna ziua, va rog mult un sfat, sunt presedintele unei asociatii de proprietari de 1 an de zile, am avut un proces pe litigii de munca cu fosta administratora pe care am prins-o cu chitantiere duble si am dat-o afara la mom respectiv in urma unei adunari generale si nerespectand codul muncii aceasta a castigat in instanta dreptul de a fi reintegrata precum si plata salariilor din mom demiterii si pana la reintegrare. Am respectat hotararea jud privind reintegrarea dar locatarii nu sunt de acord cu plata salariilor in conditiile in care aceasta a delapidat asociatia cu 400 de milioane . De curand am primit o citatie de la sectia de politie in calitate de faptuitor pe numele meu si sunt acuzata ca nu am respectat hotararea judecatoreasca privind plata salariilor , ceea ce mi se pare aberant fiindca eu ma supun hotararii adunarii generale si nu pot sa fac o plata din ceva ce nu am .Plangerea penala este facuta impotriva asociatiei dar sa fiu eu trasa la raspundere fiindca asociatia nu a respectat hotararea judecatoreasca . Eu am convoicat adunarea generala si am pus problema platii sumei de bani dar majoritatea semnaturilor repezentand peste 50% din locatari sunt contra ce pot sa fac in acest sens , chiar pot fi trasa la raspundere pentru asta, repet eu ma supun hotararii adunarii generale pentru ca asociatiile dep proprietari nu au acelasi regim ca societatile cimerciale, practic ei ma mandateaza sa fac ceva nu pot sa fac nimik fara acordul lor. va rog mult un sfat, sunt ingrijorata .....multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:51, 13 Februarie 2011
Nerespectarea hotararii judecatoresti....Este posibila doar cand executorul judecatoresc a incercat sa puna in executare sentinta ,iar dvs.l-ati impiedicat.In rest ,ramane doar o plangere adresata politiei.

Nerespectarea hotararilor judecatoresti
*Art. 271. - Impotrivirea la executarea unei hotarari judecatoresti, prin amenintare fata de organul de executare se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, iar daca fapta a fost savarsita prin acte de violenta, pedeapsa este de unu la 7 ani.
Impiedicarea unei persoane de a folosi o locuinta ori parte dintr-o locuinta sau imobil, detinute in baza unei hotarari judecatoresti, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Daca fapta prevazuta in alin. 2 se savarseste prin amenintare, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la3 ani, iar daca fapta a fost savarsita prin acte de violenta, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani.
Nerespectarea hotararilor judecatoresti, prin sustragerea de la executarea masurilor de siguranta prevazute in art. 112 lit. c si d, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Prima data trebuia facut administatorului plangere penala pentru delapidare si inselaciune la politie.Ne reclamand la politie ati comis o alta infractiune favorizarea infractorului.Acum suportati urmarile neglijentei D.vstre.
pai executorul a trimis somatii dar nu a incercat prin alt mod sa recupereze banii decat a trimis somatii pe care le-am afisat la avizier si pe care le-am prezentat in adunarea generala , executorul nu a avut cum sa execute asociatia pentru ca nu avea ce. Nu vad cum l-am impiedicat . el a trimsi somatii si atat ca asociatia nu a platit corect dar asociatia fiind formata din 70 de locatari care nu au fost de acord eu in calitate de presedinte ce ar fi trebuit sa fac ? sa platesc din buzunarul meu ? nu e ca la asociatatile comerciale unde asociatii raspund pentru firma pe care o conduc si pentru care au adus aporturi si de pe urma careia a avut anumite beneficii,. Nu vad de ce un presedinte de bloc sa plateasca pentru ceva ce nu putea sa realizeze de unul singur pentru ca legea nu ii acorda o asemenea prerogativa, pentru faptul ca se supune hotarari adunarii generala. multumesc si astept si alte sfaturi de la dumneavoastra. multumesc
am facut plagerea penala dar dupa ce a fost data afara , aveam expertiza contabila extrajudicara care ne-a aratat prejudiciul si deaceeea am dat-o afara urmad plangerea penala. Dosarul este lal politie treb efectuata expertiza judicara ca sa fie trimisa in judecata.
inca ceva am facut plangerea penala la parchet dar parchetul a trimsi dosarul la sectia de politie de pe raza carea este inreg asociatia

Alte discuții în legătură

Executarea silita a unei asociatii de proprietari ANCA-ELENA ANCA-ELENA Buna ziua, am nevoie de un sfat -In urma cu ceva timp locatarii asociatiei in care locuiesc au demis-o pe administratora in urma efectuarii unei expertize ... (vezi toată discuția)
Listele de plată sunt ilegal calculate dacă nu au la bază hotărâri ale adunărilor generale anuale, convocate conform legii nr. 196/2018, art. 47, 48 și 53 ! flory_mr flory_mr Am găsit pe Internet un articol extrem de explicit care arată obligațiile unui administrator de Condominiu, în care aproape la fiecare articol se arată ... (vezi toată discuția)
Administratorii nu pot folosi banii asociației dacă nu au la bază o hotărâre anuală a adunării generale (dacă nu a existat nicio adunare generală, nici salariile nu se pot cere) ! flory_mr flory_mr Atenție ! Administratorul nu poate utiliza în niciun fel banii Asociației de Proprietari, fără să aibă la bază o hotărâre scrisă a Adunării ... (vezi toată discuția)