avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nerespectarea unei hotarari judecatoresti

Buna ziua, va rog mult un sfat, sunt presedintele unei asociatii de proprietari de 1 an de zile, am avut un proces pe litigii de munca cu fosta administratora pe care am prins-o cu chitantiere duble si am dat-o afara la mom respectiv in urma unei adunari generale si nerespectand codul muncii aceasta a castigat in instanta dreptul de a fi reintegrata precum si plata salariilor din mom demiterii si pana la reintegrare. Am respectat hotararea jud privind reintegrarea dar locatarii nu sunt de acord cu plata salariilor in conditiile in care aceasta a delapidat asociatia cu 400 de milioane . De curand am primit o citatie de la sectia de politie in calitate de faptuitor pe numele meu si sunt acuzata ca nu am respectat hotararea judecatoreasca privind plata salariilor , ceea ce mi se pare aberant fiindca eu ma supun hotararii adunarii generale si nu pot sa fac o plata din ceva ce nu am .Plangerea penala este facuta impotriva asociatiei dar sa fiu eu trasa la raspundere fiindca asociatia nu a respectat hotararea judecatoreasca . Eu am convoicat adunarea generala si am pus problema platii sumei de bani dar majoritatea semnaturilor repezentand peste 50% din locatari sunt contra ce pot sa fac in acest sens , chiar pot fi trasa la raspundere pentru asta, repet eu ma supun hotararii adunarii generale pentru ca asociatiile dep proprietari nu au acelasi regim ca societatile cimerciale, practic ei ma mandateaza sa fac ceva nu pot sa fac nimik fara acordul lor. va rog mult un sfat, sunt ingrijorata .....multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:51, 13 Februarie 2011
Cred ca s-a raspuns si se intrevad si solutiile.
Soarta unui administrator se decide de catre comitetul executiv condus de presedinte si nu de adunarea generala. La fel si aplicarea legii sau a unei hotarari judecatoresti sunt tot in sarcina celor din conducerea asociatiei.
Sigur ca in adunarea generala se aduce la cunostinta participantilor dar nu se discuta daca sunt sau nu de acord cu aplicarea legii sau cu indeplinirea atributiunilor comitetului si presedintelui. Cei care ar dori sa nu respecte legea, faceti-le invitatia sa conduca ei asociatia.

Va sugerez:
1. Sa continuati demersurile legale pentru a recupera banii ce lipsesc din gestiunea fostului administrator. Dar in acelasi timp sa va conformati hotararii judecatoresti, sa repartizati costurile pe toti proprietarii si sa-i platiti fostului administrator ceea ce a castigat in instanta. Dar acum desfaceti-i contractul de munca respectand pasii legali.

sau

2. Puneti in balanta actiunile de mai sus si incercati sa faceti o intelegere scrisa, asistati eventual de un jurist, prin care administratorul sa renunte de bunavoie la suma ce o are de incasat, sa-si dea demisia din functie, iar asociatia sa renunte la a mai solicita recuperarea sumelor lipsa din gestiune.
In functie de sumele in discutie, de marimea si diferenta dintre ele, puteti negocia si incheia aceasta intelegere sau nu.
Perfect de acord cu ce au sustinut moderatorii pana acum cu un singur amendament:
- pe cei care nu vor sa respecte legea si o hotarare judecatoreasca nu-i invitati sa faca parte din comitet pentru ca s-ar putea sa doreasca lucrul acesta si atitutinea de fronda fata de lege sa o continue si in echipa de conducere, iar in functia de presedinte sa duca asociatia intr-o fundatura.

Nu se conduce o organizatie, fie ea si asociatie de proprietari, cu referenduum daca se respecta sau nu legile si hotararile judecatoresti. Suntem in sistemul juridic romanesc unde, pana una, alta, o hotarare judecatoreasca se aplica de cei alesi sa reprezinte acea asociatie.
Interesul proprietarilor nu este servit numai dinspre proprietari catre exterior, ci si din exterior catre proprietari.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a unei asociatii de proprietari ANCA-ELENA ANCA-ELENA Buna ziua, am nevoie de un sfat -In urma cu ceva timp locatarii asociatiei in care locuiesc au demis-o pe administratora in urma efectuarii unei expertize ... (vezi toată discuția)
Listele de plată sunt ilegal calculate dacă nu au la bază hotărâri ale adunărilor generale anuale, convocate conform legii nr. 196/2018, art. 47, 48 și 53 ! flory_mr flory_mr Am găsit pe Internet un articol extrem de explicit care arată obligațiile unui administrator de Condominiu, în care aproape la fiecare articol se arată ... (vezi toată discuția)
Administratorii nu pot folosi banii asociației dacă nu au la bază o hotărâre anuală a adunării generale (dacă nu a existat nicio adunare generală, nici salariile nu se pot cere) ! flory_mr flory_mr Atenție ! Administratorul nu poate utiliza în niciun fel banii Asociației de Proprietari, fără să aibă la bază o hotărâre scrisă a Adunării ... (vezi toată discuția)