am o vechime in munca la grupa intai de 19 ani 6 luni si 11 zile si varsta de 51ani si 10 luni,.imi mai trebuiesc 6 luni de cotizare pentru a putea iesi la pensie.se poate plati anticipat un stagiu de cotizare de 6 luni la grupa intai?:
Nu mai aveti cum sa platiti cota de CAS aferenta grupei I de munca intrucat ultimul act normativ care reglementa aceasta activitate a fost abrogat in 01.04.2001, cand a intrat in vigoare Legea nr. 19/2000.
Stiu, doriti sa beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare prevazuta la art. 167 ind. 1 din Legea nr. 19/2000. Din pacate, in prezent puteti sa beneficiati de aceasta reducere numai pentru perioada lucrata in grupa I de munca inainte de 01.04.2001.
Eu repet, daca doriti, nu se poate plati retroactiv pentru o perioada in care nu ati fost incadrat in grupa I de munca. Caci asta doriti, sa realizati 20 de ani in grupa I de munca.
Stimate domn, :)
Incepand din 01.04.2001 nu mai exista grupe de munca. Exista, reglementata legal, activitate in conditii deosebite sau speciale si se plateste CAS angajat si angajator. Ati fost incadrat in conditii speciale sau in conditii deosebite dupa data de 01.04.2001? Nu, nu-i asa?