avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plata anticipata a stagiului de cotizare ca vechime in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plata anticipata a stagiului de cotizare ca vechime in munca

am o vechime in munca la grupa intai de 19 ani 6 luni si 11 zile si varsta de 51ani si 10 luni,.imi mai trebuiesc 6 luni de cotizare pentru a putea iesi la pensie.se poate plati anticipat un stagiu de cotizare de 6 luni la grupa intai?:
Cel mai recent răspuns: da_dy , utilizator 10:40, 15 Iulie 2010
Nu mai aveti cum sa platiti cota de CAS aferenta grupei I de munca intrucat ultimul act normativ care reglementa aceasta activitate a fost abrogat in 01.04.2001, cand a intrat in vigoare Legea nr. 19/2000.

Stiu, doriti sa beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare prevazuta la art. 167 ind. 1 din Legea nr. 19/2000. Din pacate, in prezent puteti sa beneficiati de aceasta reducere numai pentru perioada lucrata in grupa I de munca inainte de 01.04.2001.
si nu se poate plati retroactiv indiferent de grupa ?
Eu repet, daca doriti, nu se poate plati retroactiv pentru o perioada in care nu ati fost incadrat in grupa I de munca. Caci asta doriti, sa realizati 20 de ani in grupa I de munca.
si daca platesc la grupa a treia, sau alta grupa ,se poate? Se va lua in calcul ?Cam cat trebuie sa platesc pentru alta grupa ?(in ani evident)
Stimate domn, :)
Incepand din 01.04.2001 nu mai exista grupe de munca. Exista, reglementata legal, activitate in conditii deosebite sau speciale si se plateste CAS angajat si angajator. Ati fost incadrat in conditii speciale sau in conditii deosebite dupa data de 01.04.2001? Nu, nu-i asa?

Alte discuții în legătură

Varsta standard de pensionare si calculul punctului de pensie ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Sex :M Data nasterii:23.11.1953 Reducerea varstei standard de pensionare cu 15 ani conditii speciale de munca si legilor speciale astfel a fost pensionat la ... (vezi toată discuția)
Calcul iesire la pensie nitucornel nitucornel Doresc sa aflu cand pot iesi la pensie daca in momentul acesta am 16 ani 1 luna si 28 zile grupa intai ord. 50/1990cu 100%. Spor militar: ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru limita de varsta la grupa a ii a de munca flo2010 flo2010 Tatal meu a iesit la pensie la varsta de 59 ani si 3 luni cu 42 de ani de munca dintre care 27 ani ca sofer profesionist - grupa a II a. Anii de munca: 1966 - ... (vezi toată discuția)